avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - copil minor

Buna ziua,
Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine este de peste 12 ani) si am o fetita de aceeasi varsta.Din pacate acesta casnicie nu prea mai merge si as vrea sa divortez, bunuri materiale nu avem de inpartit ci doar custodia copilului si asta e o mare problema.Eu provin din alt oras decat cel in care locuim acum,daca parasesc domiciliul conjugal am doua variante ori plec la mama astfel raman fara servici, ori raman si trebuie sa ma mut cu chirie(destul de costisitor pentru bugetul meu).
Cea mai arzatoare problema a mea este aceea de a-mi pastra fetita alaturi deorece sotul ma ameninta ca daca plec nu-mi va permite sa i-au copilul cu mine, mentionmez ca am un certificat medico-legal in urma unor agresiuni fizice din partea sotului si sunt intimidata si agresata psihic aproape zilnic.
Problema mea e cum sa procedez astefl incat sa nu-mi pierd copilul,e lumina ochilor mei si nu pot trai fara fetita,sotul meu cunoaste acest lucru tocmai de aceea ma santajeaza astfel.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 10:31, 11 August 2009
mai degraba faceti-i plangere penala pt lovire si alte violente .
apoi puteti parasi domiciliul conjugal, avand dovada ca o continuare a relatiiei dintre dvs era in imposibilitate datorita violentei fizice si psihice la care va supune . dar sfatul meu este ca ar fi mai bine sa aveti dovada aecstei violente.
uylterior dansul nu va va putea acuza ca ati parasit domiciliul conjugal, dvs fiind indreptatita sa procedati astfel .

sau , daca doriti sa locuiti in continuare in acel imobil puteti cere evacuarea dansului pe calea ordonantei presedintiale .
insa in prealabil faceti plngere penala impotriva dansului , si introduceti actiune de divort in instanta .
Cu siguranta, evacuarea sotului nu este solutia, de vreme ce apartamentul este proprietatea parintilor sotului.
Solutia este sa va cautati o locuinta si sa va mutati acolo....faceti plangere penala pentru loviri si alte violente (asa cum am mai scris) si actiune de divort.
Da, evacuarea sotului nu are sanse.
Insa trebuie sa aveti o locuinta pt minor.
Altfel puteti avea probleme.
Procesul ar fi foarte complicat daca mama nu ar avea casa unde sa locuiasca iar tatal este violent.Nu stiu daca tatal e violent si cu minorul.

avocat Claudiu Lascoschi
Cu referire la situatia evacuarii, probabil ca doamna avocat Stefan nu a citit toate mesajele... Nu este posibila

Ce mai buna modalitate este aceea de a depune plangere penala. Ulterior, parasiti domiciliul comun impreuna cu minora si imediat depuneti cerere de chemare in judecata pentru desfacerea casatoriei si incredintarea minorei spre crestere si educare.
Daca nu va permiteti sa locuiti cu chirie, plecati la parintii dvs. Cu siguranta, va veti putea gasi un alt loc de munca, care sa va permita sa intretineti minora.
Intrucat exista si plangere penala indreptata impotriva sotului dvs pentru lovire sau alte violente, instanta va tine cont si de acest aspect, astfel ca minora nu va fi incredintata acestuia. Nu am retinut cati ani are minora, dar daca instanta apreciaza ca este important a fi audiata(daca are sub 10 ani), atunci se va proceda si la audierea acesteia.(excludem situatia in care minora are 4 ani).
Nu tolerati situatia prezenta! Aveti sanse! Cereti sfatul unui avocat si actionati sub indrumarea acestuia! Succes
Am citit in continuare mesajele,mii de multumiri !!!
Vreau sa precizez ca tatal nu este violent si cu copilul, iar in cazul meu acest lucru nu este o obisnuinta. Ma agresat fizic(destul de grav) in luna aprilie a acestui an, de atunci doar de agresiuni pshice am parte (amenintari, mii de conditii daca vreau sa mai locuiesc acolo deci implicit e vorba de copil,ca daca vreau sa plec nu-mi da voie sa i-au fetita, sunt verificata in orice moment al zilei,telefonul mobil l-a fel......)
Fetita are 4 ani.
Daca m-as muta la mama (tatal meu e decedat de 5 ani) si nu as avea servici, mama e pensionara ce sanse am sa obtin copilul, fara venituri ?!? Ma rog ar fi o situatie temporara ca nu stiu cat de repede as gasi un servici acolo pe criza asta, dar ajutorul familiei mele nu se i-a in considerare?

Alte discuții în legătură

Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Divort în urma violentei domestice, doi copii minori DarSab DarSab Bună seara! Sunt angajată, mă pot duce să locuiesc în casa părintească. Sunt agresată psihic și fizic de soțul meu. Avem doi copii minori, de 3 și ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma depunerii actelor de divort marin1981 marin1981 Ieri am depus actele de divort si prima infatisare o avem in decembrie 2012.As dori sa stiu ce drepturi mai are sotul asupra mea avand in vedere faptul ca are ... (vezi toată discuția)