avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume de familie pe cale administrativa
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume de familie pe cale administrativa

Buna ziua ,sunt in Spania si vreau sa-mi schimb numele de familie pentru ca aici sunt cunoscuta cu alt nume in toate actele ( numele fostului sot, si la divort a trebuit sa-l schimb), dar nu am pe nimeni in Romania si de aici de la consulat mi-au spus ca ei nu fac lucrul asta. Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac , exista vreun serviciu care sa se ocupe cu tramitarea actelor , ori un avocat , sunt foarte pierduta in lucrurile astea ,si nu pot sa merg in Romania acum.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:31, 21 Martie 2016
Nu stiu daca am inteles bine: in urma divortului ati revenit la numele anterior casatoriei iar acum vreti sa vi-l schimbati cu cel al fostului sot?
Daca da, se poate numai cu acordul lui. Vi-l da? Ca daca nu vi-l da ganditi-va cum sa va schimbati actele din Spania.

(3) Sunt de asemenea considerate justificate şi cererile de schimbare a numelui în următoarele cazuri:
...
e) când fostul soţ doreşte să poarte numele de familie pe care l-a avut în căsătorie, pentru a avea un nume comun cu copiii încredinţaţi spre creştere şi educare, cu consimţământul fostului soţ, dat în formă autentică;

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, asa este vreau sa trec iarasi pe numele fostului sot dar pe baza art 4(b) din ordonanta nº 41 din 30 ianuarie 2003 deoarece am toate actele in numele lui ,de 14 ani de cand sunt aici. As prefera sa nu trebuiasca sa schimb aici toate actele asa ca nu stiu ce ar fi mai usor sa-i cer fostului sot o declaratie cum ca ii de acord sau sa ma folosesc de faptul ca sun t cunoscuta in societate pe numele lui in ultimii 20 de ani .
Incercati intai sa obtineti acordul, e calea cea mai simpla și sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa schimb numele copilului pe numele meu. CLAUDIAMIRON CLAUDIAMIRON SUNT DIVORTATA DE TATAL COPILULUI SI TRAIESC IN SPANIA DE MAI 6 ANI IMPREUNA CU COPILUL , AVEM RELATIE CU TATAL DAR NU I-A PLATIT NICIODATA NIMIC PTR. CA EL ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort in spania ioana1983 ioana1983 buna ziua,intrebarea mea este: pot sa ma casatoresc a doua oara fara probleme? daca nu mi-am schimbat numele dupa divort¿pt ca nu sa mentionat in ... (vezi toată discuția)
Procedura de obtinere a pasaportului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate eliy eliy BUNA SEARA. As avea nevoie de ajutor ia vederea obtinerii pasaportului. PROBLEMA mea e ca sunt divortata in romania dar nu mi-am schimbat numele in urma ... (vezi toată discuția)