avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Metode de evitare a datoriilor de catre un SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Metode de evitare a datoriilor de catre un SRL

Nu incerc sa aflu care ar fi metodele pentru a le pune in practica, nici macar nu detin sau lucrez in cardul unui SRL, dar observ ca unele persoane pentru a evita plata unor datorii sau despagubiri, mai ales in cazul in care sunt chemati in judecata, aleg tot felul de metode pentru a evita plata unor astfel de datorii.

Un caz este intrarea in insolventa, practica destul de des intalnita din cate imi dau seama. Firma respectiva are poate cateva scaune si un pc in patrimoniu, poate nici atat + capitalul social minim necesar pentru functionarea firmei si datorii de cateva mii de euro sau chiar mai mult.

Chiar atat de eficace sa fie aceasta practica? Administratorul firmei scapa asa de usor de orice datorii actionand in felul asta? In ce cazuri se paote atrage raspunderea administratorului?

Ce alte practici mai cunoasteti pe care le folosesc cei care pretind a fi oameni de afaceri, ei de fapt avand ca metoda de castig pacalirea altor firme apeland in mod constant la practici care nu au nici o legatura cu antreprenoriatul?

Alte discuții în legătură

Buna seara ! am avut o firma pe care nu am inchis-o și ceva probleme ... CarolAndrei CarolAndrei Buna seara ! Am avut o firma pe care nu am inchis o și ceva probleme (datorii)și probabil o sa fiu executat silit in viitorul apropiat, firma nu mai are ... (vezi toată discuția)
Insolventa / faliment srl vs. raspundere asociat (nu administrator) trandafir2 trandafir2 Buna ziua, sunt asociat intr-un SRL fara a fi administrator. NU m-am implicat in conducerea SRLului, nu am semnat acte, nu am facut acte de administrare, nu am ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)