avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... litigiu functionari publici
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

litigiu functionari publici

in luna decembrie 2208 am sustinut un concurs la o institutie publica, desi am fost declarata admis in urma ambelor probe nu am fost numita in functie, mi se invoca art 1 alin 1 din OUG 223/ 2008 ordonanta care blocheaza posturile vacante INCLUSIV CELE A COROR PROCEDURA DE OCUPARE NU S A FINALIZAT. In luna aprilie 2009, a intrat in vigoare OUG 34/2009 care aborga art 1 din 223/ 2008 , iar in art 22 se spune ca se blocheaza posturile vacanta insa POSTURILE PENTRU CARE S AU DEMARAT PROCEDURILE DE OCUPARE POT FI OCUPATE IN CONDITIILE LEGII. ....As putea sa i dau in judecata pentru discriminare? e un motiv destul de solid pentru o actiune in instanta? Conform Constitutiei" cetatenii au acces egal la ocuparea functiilor publice". insa in cazul meu nu a fost asa. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 22:30, 13 August 2009
Atata timp cat ati promovat pe cale legala un concurs de admitere si ocuparea functiei respective este blocata printr-o ordonanta de urgenta , puteti sa ii dati in judecata pentru deblocarea postului pentru care ati dat concurs de admitere!=D>
SUCCES!
CONVENTIA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI face mentiune in Titlul I intitulat Drepturi si libertati , cu privire la interzicerea discriminarii (art.14) unde se prevede : exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute de prezenta conventie trebuie sa fie asigurata fara nici o deosebire bazata in special, pe sex, rasa, culoare , limba, religie , opinii politice sau orice alte opinii, origine nationala sau sociala, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere sau orice alta situatie .
Protocolul nr.12 mentioneaza la art.1 intitulat interzicerea generala a discriminarii :
1.Exercitarea oricarui drept prevazut de lege trebuie sa fie asigurata fara nici o discriminare bazata, in special pe sex, pe rasa, culoare, limba, religie, opinii politice sau oriuce alte opinii, origine nationala sau sociala, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere sau oricare alta situatie.
2. Nimeni nu va fi discriminat de o autoritate publica pe baza oricaruia dintre motivele mentionate in paragraful 1.

Va regasiti in cel putin una din situatiile de mai sus enumerate ?
Daca da atunci.... SUCCES !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grefieri crin1988 crin1988 Daca o persoana are un hadicap este acceptata pentru inscrierea scolii de grefieri sau pentru ocuparea unui post pe baza de concurs ? (vezi toată discuția)
Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)
Discriminare la angajare? serian serian buna seara am o intrebare am cerere depusa pentru angajare din anul 2004 la sc oil terminal de atunci s-au facut ...angajari pe criterii ...am fost in audiente ... (vezi toată discuția)