Am o problema serioasa cu un vecin fumator. Acesta fumeaza in fiecare zi foarte mult, fumul de tigara patrunde in locuinta mea si este uneori atat de gros ca se vede practic cu ochiul liber. Este imposibil de locuit in casa imi afecteaza sanatatea dar din pacate nu am de ales. Am vorbit cu el i-am explicat situatia dar nu m-a luat in seama,dimpotriva. Am sunat la agentia impotriva fumatului mi-au spus ca nu este de competenta lor si m-au indrumat spre politia comunitara si protectia consumatorului. Cei de la protectia consumatorului au spus ca nu este de competenta lor, politia comunitara ca nu se poate face nimic dat fiind faptul ca este in domiciliul privat si ca ar trebui sa citesc singura legile si modificarile lor. Mentionez ca locuiesc intr-o garsoniera de 4,82 mp, fara ventilatie si cu fereastra blocata de doua cladiri (si asta impiedica aerisirea camerei, sunt construite foarte aproape de bloc, si una dintre ele cu baia si intregul sistem de canalizare inspre noi). Nici macar nu ne-au cerut aprobarea pentru constructie si ar fi trebuit pentru ca ne afecteaza direct.
Ma gandesc ca CEDO ma poate ajuta deoarece toata aceasta situatie inclusiv amplasarea constructiilor din fata blocului imi afecteaza in mod agresiv calitatea vieti si implicit imi incalca dreptul la demnitate.
Va rog sa-mi oferiti informatii privind felul in care legislatia europeana ma poate ajuta, si care sunt legile relevante in cazul meu.
Mă tem că nu există o soluție viabilă în cazul dvs -adică una de natură să-i interzică vecinului dvs să fumeze în casa lui.
Mai mult, Curtea Europeană nu este o instanță care analizează memorii diverse, putând fi învestită numai după epuizarea unu proces intern în care s-au încălcat drepturi protejat de Convenția Europeană.
Ce pot să vă sugerez, oare? Izolați locurile prin care vine fumul...
P.S. Sincer, nu cred că există o garsonieră cu suprafață de 4,82 mp.
@ anabucur
4,82 mp.?...Garsoniera sa fie, o camera, chiar si la un fost bloc de nefamilisti, exclus 4,82mp.
Si apoi, vecinul fumeaza in camera dvs.? Banuiesc, fumeaza pe hol. Etansati-va usa de la intrare si luati-va gandul de la CEDO, cadeti in ridicol. Nu cumva si sforaie ?
Nu aveți șanse sa obțineți ceva nici în cadrul unei judecați interne și nici în cazul sesizării unei instante internaționale oricare ar fi aceea.
În afara de CEDO mai exista și alte instante internaționale.