avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

Buna ziua,
conform prevederilor CCMUN art. 78 alin 1) "La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. "
as dori sa stiu daca aceasta compensatie este in cuantum net sau brut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:16, 7 August 2009
Aceasta compensatie se impoziteaza, fiind de natura salariala, si in final va echivala cu un salariu net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii?! LianaPin LianaPin Buna ziua, Am fost concediata de la o firma. As dorii sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu este vorba de concediere colectiva. Va ... (vezi toată discuția)
Urgent faraon18 faraon18 Am fost data afara acum 15 zile din motive ce tin de firma(nu mai sunt bani , criza),am stat in preaviz si vroiam sa stiu daca pot cere un salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator ioni10 ioni10 Buna seara! Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator. As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie ... (vezi toată discuția)