avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision agentie imobiliara

Buna ziua,
Am incheiat un contract de colaborare cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unui imobil detinut de mine. Am gasit un posibil cumparator si am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare la sediul agentiei (fara notar prezent) si mi s-a achitat suma de 500 eur ca si promisiune de cumparare. Tranzactia respectiva nu s-a realizat pentru ca promitent-cumparatorul a renuntat din pricina lipsei fondurilor complete. Agentia imi cere acum achitarea sumei de 250 euro din avandul primit. Conventia incheiata cu ei nu specifica nimic de comisioane care se percep in astfel de situatii. Mentionez ca imobilul a fost vandut intre timp prin alta agentie. Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu suma solicitata de agentie - este legal ce se intampla si trebuie sa le achit 50% din avansul primit? Nu ma deranjeaza sa le dau un procent pentru munca depusa dar nu inteleg de unde au scos cei 50%.
Cu multumiri,
Lioness
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:32, 19 Martie 2016
Dacă acel contract nu prevede nimic în acest sens, nu le datorați bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)