avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, penalitati, dobanzi!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, penalitati, dobanzi!

Buna seara, va interpelez intr-o chestiune de executare silita si va rog daca puteti sa imi dati un raspuns. Sunt in procedura de executare silita (poprire pe salariu), am platit inainte de poprire o suma de bani, dupa poprire am platit 2 luni feb. si mart. apoi am platit azi suma integral. Executorul mi-a spus ca suma de plata variaza de la zi la zi deoarece IFN-ul la care am avut credit mai socoteste penalitati, comisioane si dobanzi. Am sunat la IFN si nimeni nici de la relatii clienti si nici juridic nu a putut sa-mi dea un raspuns la faptul daca se mai pun penalitati la executarea silita, si sa vorbesc cu executorul. Dansul a spus ca IFN-ul este cel care pune zilnic suma de plata totala. Eu din socotelile mele cred ca am platit in plus aproximativ 550 ron. Intrbarea mea este, e legel ca la executare silita sa se mai puna penalitati, comisioane, dobanzi in plus la suma initiala de plata? Ca sa zic am de plata 5000 ron si cand sa platesc integral sa-mi spuna ca de fapt e 5500? E legal? Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: MihaiHalit , utilizator 17:57, 23 Martie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Institutiile nefinanciar bancare(IFN), pe langa fatul ca au dobinzile si penlitatile foarte mari, nu sunt transparenti cu clientii. Executorii, din ai cui bani credeti ca sunt platiti, nu din banii nostrii, ai celor care apeleaza la serviciile IFN-urilor si ai bancilor. Din documentele primite de dvs. in momentul achizitionerii creditului, ar trebui sa va dati seama ce suma mai aveti de platit. Solicitati un extras de cont pe contul cu poprirea si va da detalii. Trebuie sa existe un grafic de rambursare si la IFN. S va explice ce reprezinta sumele care le platiti in plus ( adica cei 500 de lei ).
Multumesc pentru raspuns. Voi cere si de la IFN si de la executor. Multumesc!
Am platit toata suma ramasa, si stiti ce s-a intamplat? Executorul mi-a cerut un numar de cont in care sa-mi puna suma incasata in plus. Explicatia a fost ca s-au facut ceva incurcaturi si intradevar mi sa incasat in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns ... AaLlEeXxX AaLlEeXxX Buna ziua , in urma unei executări silite am primit răspuns de la executor că nu îmi poate debloca conturile după achitarea sumei scrisă pe poprire la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
Contract împrumut online zaplo AllyMagd AllyMagd Buna ziua. In cadrul unui credit luat online in 2015, de la zaplo IFN, totul făcut electronic, contract semnat electronic ( la semnătură client era o ... (vezi toată discuția)