avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot afla ce am in dosar la POLITIE ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot afla ce am in dosar la POLITIE ?

Cum pot afla ce au cei de la politie despre mine ( presupunand bineinteles ca exista un dosar ceva..) Cum se procedeaza? se depune o cerere ceva la politie? sau nu am acest drept de a afla ce au despre mine?
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 11:08, 19 Martie 2016
Solicitati eliberarea unui cazier judiciar. In cazier apar pedepsele primite ca urmare a savarsirii unor infractiuni.
Daca ar exista cauze in cercetare pe numele dv ar fi trebuit sa fiti citat pentru audiere
din exp. pot sa-ti spun ca : daca dosarul este in faza de urmarire penala iar tu nu esti retinut ,ci in libertate ,nu vei vedea mare lucru din dosar,chiar daca te cheama la audieri.
Exercitanduva dreptul de acces la date prevazut de art.13 din legea 677/2001privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,operatorului,IPJ-ului a carei raza locuiti,puteti afla strict si doar atit,daca datele d-voastra cu caracter personal sunt sa-u nu prelucrate intr-un anume scop,anume dosar,asta in cazul in care la acest moment nu sunteti sub incidenta altui articol din aceiasi lege si anume art.16 alin 1 si2 (filaj,asculare,identificare,etc.)
In schimb acelasi art.16 prevede la alin.3 ca dupa incetarea situatiei de fapt ce leam enumerat mai sus,a incetat,vi se respecta dreptul prevazut si pe care vil recomandin situatia in care va aflati, prevazut la art.13/legea 677/2001 cu completarile (legea 238/2009,instructiunile M.A.I. Nr.27/2010)Furmulare pentru a va exercita drepturi le gasiti pe saitul Ipj-ului respectiv.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este incalcata sau nu legea 677/2001 ? Gheorghe Chis Gheorghe Chis Date problemei sunt urmatoarele: Societate cu profil agricol incheie contracte de arendare cu proprietarii si conform legii arendei depune un exemplar din ... (vezi toată discuția)
Inselaciune gypsy5 gypsy5 Buna ziua, sper sa nu fiu injurat dar ma vizitat politia si mi-a dat o invitatie de audieri, am niste reclamatii de inselaciune(tepe), la ce sa ma astept de la ... (vezi toată discuția)
Informatii acte ContSters212788 ContSters212788 Cum pot afla piesele unui dosar,care au fost depuse la un Birou Notarial Public? (vezi toată discuția)