avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite pe locuinte (inchiriate si neinchiriate) ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite pe locuinte (inchiriate si neinchiriate) URGENT

Buna,
in primu rand scuzati ca am un pic de accent, sper ca ma intelegeti.

Avem cate va Apartamente care vrem sa le inchiriem.
Si acuma vreau sa stiu care is impozite care trebuie fiu platite, cand locuintele is inchiriate si cand nu is inchiriate.

Presupun ca depind de cat de mare is apartamentele.

Si presupun ca impozite is mai mici daca apartamentu nu e inchiriat.

Si cred si ca, depinde cat de mare ie chiria, asa ie si mai mare impozitul cat trebuie fie platit.

Acuma vreau sa stiu chiar cum ie regulamentul exact, sau unde pot sa citesc.

Nu vreau sa citesc pe o pagina de Internet unde nu pot fi sigur daca ie legea actuala. De aia am cautat deja pe o pagina oficiala ca asta:

[ link extern ]

dar sper ca puteti sa-mi dati un sfat unde pot sa citesc, sa nu mai trebuie sa citesc toata legea locuintelor sau legea impozitelor/taxe.

Mersi mult pentru ajutor. Cum am spus in Titlu e chiar URGENT. :) :((
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 07:17, 23 Martie 2016
Pentru veniturile din chirii veți plăti un impozit pe venit de 16% și o contribuție la sănătate (CASS) de 5,5% la administrația finanțelor publice de care aparțineți cu domiciliul indiferent de locul unde se află proprietatea închiriată.
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
și acest ghid de la anaf:
[ link extern ]

Impozitul pe cladiri datorat autorității locale(primărie) este în funcție de destinația clădirii: rezidențială(scop de locuință) sau nerezidențială(scop economic: sedii de firme sau persoane fizice autorizate, spaţii comerciale,...)
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte 2016 AlexandraBraslasu AlexandraBraslasu Buna ziua, Cum se va proceda in cazul in care proprietarul unei locuinte este persoana fizica, dar chiriasul foloseste jumatate din spatiu pentru sediul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe camera inchiriata la o firma Darnick Darnick Buna ziua, Daca inchiriez o camera din locuinta particulara la o firma pentru activitate comerciala, fara ca firma sa aiba sediul social in aceasta locatie, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă propietar persoana juridica - chirias persoana fizica RaduNNN RaduNNN Buna ziua, Detin o garsoniera intr-un bloc de apartamente finalizat in 2015, pe persoana juridica. Locuinta este inchiriata unei persoane fizice, cu ... (vezi toată discuția)