Buna ziua! In urma cu 3 ani matusa mea(acum in varsta de 80 ani),vaduva sotul decedat in anul 1984,nu au avut nici un copil,a incheiat impreuna cu mine si sotul meu un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager.
Imobilul care face obiectul vanzarii este proprietatea exclusiva a matusii fiind dobandita astfel: terenul prin mostenire legala de la defuncta ei mama precum si in baza sentintei civile de partaj pronuntata la judecatorie,ramasa definitiva si irevocabila.Locuinta a fost construita cu contributia integrala si exclusiva a matusii in timpul vietii parintilor ei,cu acceptul acestora,fara autorizatie de constructie,dupa despartirea fostului sot.Intre timp matusa a inregistrat constructia..au fost facute masuratori,carte funciara.
Terenul in suprafata de 291 mp,fara utilitati si locuinta suprafata de 81 mp,constructie din chirpici.
Pretul vanzarii este 36 500 lei,pret pe care l-am platit integral la data autentificarii prezentului contract+ am perceput taxele ptr acte.
Intrebarea este urmatoare: Dupa decesul matusii vor putea ataca si desface actul de vanzare-cumparare fratii surorile sau nepotii(de la frati si surori) avand in vedere ca si eu sunt nepoata de la sora. Pot desface actul din cauza sumei prea mici de pe act? Poate ca valoarea casei era mai mare dar asa am cazut de acord atunci cand am incheiat contractul.Pot fi si alte "motive" ptr a desface actul?Matusa nu are si nu a avut nici un copil si pana in prezent ma inteleg foarte bine cu ea. Va multumesc!
Intrucat nu sunt mostenitori rezervatari(sot supravietuitor/descendenti/ascendenti privilegiati) nu are cine sa atace si sa "desfaca"actul de vanzare-cumparare cu uzufrucr viager.