avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Autoritate de lucru judecat-conditii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Autoritate de lucru judecat-conditii

Va rog ,
In cazul in care , noi , cumparatorul si vinzatorul am fost chemati in instanta pentru verificarea legalitatii incheierii unui contract de vinzare-cumparare imobil de catre un TERT si am avut chistig de cauza , prin obtinerea unei SENTINTE DEFINITIVE SI IREVOCABILE , iar un ALT TERT incearca o noua actiune pe aceiasi speta ( contract de vinzare cumparare ) va rugam sa ne spuneti daca trebuie sa invocam :
-exceptia autoritatii de lucru judecat , ori
- exceptia puterii de lucru judecat
Va rog ,sa mai precizati ca daca , l-am incunostiintat in scris pe al 2-lea TERT despre existenta unei HOTARIRI JUDECATORESTI IREVOCABILE ( anexind in copie HOTARIREA ) si el totusi initieaza actiune in JUSTITIE aceasta poate fi considerata FAPTA PENALA ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:22, 21 Martie 2016
Autoritate de lucru judecat este intre aceleasi parti. Cum tertul nr. 2 nu este parte in primul proces, nu ii poate fi opusa aceasta exceptie.
Ptr.autoritate de lucru judecat trebuie existe o tripla identiate:parti,obiect si cauza,in speta dvs.nu exista identitate de parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare? marianelena marianelena Ce este prezumtia de lucru judecat si unde este (lege,nr.)ia reglementata in codul civil? Poate fi ia invocatain cadrul unui proces in opozitie cu exceptia de ... (vezi toată discuția)
Decizia civila 779/2000 a csj biutzz biutzz ma poate lamuri cineva care este aceasta decizie va rog? (vezi toată discuția)
Buna ziua .solicit o clarificare asupra exceptiei puterii lucrului ... bodisin bodisin Buna ziua .Solicit o clarificare asupra exceptiei puterii lucrului judecat ..Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat faptul că între excepţia ... (vezi toată discuția)