avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate si pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate si pensie de urmas

buna ziua, intrebarea mea este daca o persoana cu dizabilitati care primeste pensie de urmas, poate sa primeasca si pensia de invaliditate? adica este legal sa se primeasca amandoua pensiile sau trebuie sa renunte la una dintre ele?
multumesc :sorry:
Cel mai recent răspuns: iuaioana , utilizator 12:37, 20 Martie 2016
Nu poate primi doua pensii.
Poate primi o singura pensie pe care o poate cumula cu indemnizatia de handicap.
multumesc pentru raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap grad 2 conditionata de starea materiala ? alex5 alex5 buna ziua, primirea pensiei de handicap de gradul 2 este conditionata in vreun fel de starea materiala sau de alte venituri ? de exemplu, daca persoana ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiilor de cap Calcularea pensiei de CAP Calcularea pensiei de CAP Buna ziua !! Ma numesc Daniela Teaca , si vin si eu cu o intrbare in ceea ce priveste majorarea pensiei mamei mele si anume : Mama mea ,primeste pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas persoana handicap ellanm ellanm Buna ziua! In cazul in care o persoana cu handicap dobandeste pensie de urmas de pe urma tatalui, poate ramane si cu veniturile pe care le avea inainte, ... (vezi toată discuția)