avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termica a blocului cu contributia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termica a blocului cu contributia locatarilor

Bună ziua, vă rog mult să mă lămuriţi în legătură cu două probleme. Am avut şedinţa asociatiei de locatari şi, între altele, s-a pus problema reabilitarii termice a blocului. S-a spus în şedinţă că primarul a promis că această reabilitare va începe la blocul nostru în acest an şi că va fi gratuită. O duduie, care se pretinde mare juristă, a insistat să se menţioneze în procesul verbal că, în ipoteza în care se va solicita contribuţia locatarilor, ea NU este de acord şi că dacă un singur locatar nu este de acord, atunci această reabilitare nu se poate realiza (suntem un bloc de peste 350 de apartamente). Aşadar, prima întrebare este dacă într-adevăr într-o asemenea situaţie (în care se va solicita contribuţia locatarilor), dacă toţi locatarii sunt de acord iar unul singur nu este, votul lui este decisiv (adică dacă are drept de veto, cum s-ar spune).
O a doua întrebare vizează obligativitatea montării repartitoarelor de căldură până la finalul acestui an. Noi, imensa majoritate a locatarilor, nu dorim acest lucru, dar aş vrea să ştiu dacă nu montăm care sunt sancţiunile la care suntem supuşi (noi, locatarii, sau asociaţia în ansamblu, sau conducerea asociaţiei). Adică, dacă va păţi cineva ceva, dacă va trebui să plătim vreo amendă şi care este aceasta.
Vă mulţumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: katerina12 , utilizator 15:47, 6 Octombrie 2018
1-Daca este adunare generala,conteaza votul majoritatii 50%+1 dintre participanti
2-Repartitoatele de caldura se instaleaza cu acordul proprietarilor
Stimată doamnă, eu vă mulţumesc pentru amabilitatea de a ajuta sau a crede că ajutaţi, dar - cu scuzele de rigoare - întrebarea mea era adresată cuiva care cunoaşte legislaţia şi este dispus să-mi răspundă. Răspunsul dvs., cel puţin la pct. 2, este total greşit şi poate induce în eroare pe cineva neavizat. Întrebarea mea era în contextul Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, care prevede obligativitatea montării repartitoarelor până la finalul acestui an (chestiune pentru care acordul proprietarilor nu are nicio importanţă în situaţia dată), dacă există cumva vreo "portiţă" în lege care să ne permită să nu le montăm. Aşadar, rog pe cineva care cunoaşte legislaţia şi, evident, care doreşte să-mi răspundă, să mă ajutre cu lămuriri. Vă mulţumesc.
Cititi ce inseamna obligativitate in acest caz. Daca contractul este intre furnizorul de agent termic si asociatie, nu are nimeni treaba cu 'impartirea cascavalului' din interiorul asociatiei.

E ca si cu vaccinarea obligatorie, care de fapt inseamna ca statul e obligat sa asigura in mod gratuit dozele aflate in schema curenta, atat si nimic mai mult.
Evident că am citit, de aceea m-am şi adresat cu întrebarea unor specialişti care ştiu să interpreteze legile.
"În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie."
EmilSavu2 a scris:

este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016

Legea se refera la 'contorizare' si induce o confuzie voita intre contoare si repartitoare de costuri. Repartitoarele de costuri nu sunt contoare
. Deci ,vedeti-va de treaba si nu va mai bateti capul...

Alte discuții în legătură

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)
Montare repartitoare gabi_ermelinda gabi_ermelinda Buna ziua, Intr-un bloc cu apartamente cu si fara centrala termica de apartament, cine voteaza pentru montarea repartitoarelor? Toti proprietarii sau numai ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)