avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termica a blocului cu contributia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termica a blocului cu contributia locatarilor

Bună ziua, vă rog mult să mă lămuriţi în legătură cu două probleme. Am avut şedinţa asociatiei de locatari şi, între altele, s-a pus problema reabilitarii termice a blocului. S-a spus în şedinţă că primarul a promis că această reabilitare va începe la blocul nostru în acest an şi că va fi gratuită. O duduie, care se pretinde mare juristă, a insistat să se menţioneze în procesul verbal că, în ipoteza în care se va solicita contribuţia locatarilor, ea NU este de acord şi că dacă un singur locatar nu este de acord, atunci această reabilitare nu se poate realiza (suntem un bloc de peste 350 de apartamente). Aşadar, prima întrebare este dacă într-adevăr într-o asemenea situaţie (în care se va solicita contribuţia locatarilor), dacă toţi locatarii sunt de acord iar unul singur nu este, votul lui este decisiv (adică dacă are drept de veto, cum s-ar spune).
O a doua întrebare vizează obligativitatea montării repartitoarelor de căldură până la finalul acestui an. Noi, imensa majoritate a locatarilor, nu dorim acest lucru, dar aş vrea să ştiu dacă nu montăm care sunt sancţiunile la care suntem supuşi (noi, locatarii, sau asociaţia în ansamblu, sau conducerea asociaţiei). Adică, dacă va păţi cineva ceva, dacă va trebui să plătim vreo amendă şi care este aceasta.
Vă mulţumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: katerina12 , utilizator 15:47, 6 Octombrie 2018
Dar cum se poate face contorizarea în lipsa repartitoarelor?
Directiva europeana impune contorizarea la nivel de apartament acolo unde este tehnic posibila si justificat dpdv economic. In cazul blocurilor 'comuniste' ar trebui pastrat sistemul de plata gandit de proiectantul, blocului adica pausal in baza SET sau utilizate repartitoarele de costuri in scopul in care au fost proiectate (si nu pe post de contoare cum sunt utilizate acum). Din pacate interesele firmelor care vand aceste repartitoare sunt mai puternice decat interesele consumatorilor astfel incat legislatia in domeniu va fi in continuare o aberatie tehnica..
1.Daca un proprietar nu doreste,da declaratie pe proprie raspundere si lui nu i se face reabiltare termica,daca a realizat-o din fonduri proprii si are certificat energetic clasa A. Rationamentul dv .este gresit cu ce hotareste asociatia de locatari,astfel asociatia de locatari poate sa hotareasca cu 50% +1 din voturi ca un proprietar nu poate folosi liftul pentru ca este restantier,ceea ce este ilegal.Induceti ideea ca ce hotareste asociatia de locatari este impunitiv.Nu,nu este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)
Montare repartitoare gabi_ermelinda gabi_ermelinda Buna ziua, Intr-un bloc cu apartamente cu si fara centrala termica de apartament, cine voteaza pentru montarea repartitoarelor? Toti proprietarii sau numai ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)