Stiu ca exista acest drept, nu cunosc insa temeiul legal, de a nu da declaratii cand te cheama politia ca parte reclamanta. Eu am facut niste petitii si indiferent cate detalii dau, ei tot ma pun pe drumuri sa repet ce am scris in declaratii. Cum sa scriu ca nu dau nici o declaratie in plus fata de ce am scris deja? Sa ma lase in pace! Legea petitiilor nu prevede declaratii dar ei vor doar sa ma poarte pe drumuri.
In calitate de parte vatamata , este in interesul dvs.sa dati relatii/detalii cu privire la plangerea respectiva,daca nu aveti nimic nou de declarat , declarati in scris organului de crecetare penala/urmarire penala ca nu mai aveti nimic de declarat.
Stimate user, confundati plangerea cu declaratia. In procesul penal doar declaratia conteaza. Spre deosebire de plangere, declaratia de parta vatamata (chiar daca imita plangerea) este importanta procedural, chiar si dvoastra putand fi tras la raspundere in baza acelei declaratii data in fata organului de cercetara penala care completeaza formularul oficial. Atitudine dvoastra nu va duce la altceva decat la o clasare a plangerilor dvoastra, daca obiectul acestora nu justifica o actiune penala din oficiu.