avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dreptul de a nu da declaratii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dreptul de a nu da declaratii

Stiu ca exista acest drept, nu cunosc insa temeiul legal, de a nu da declaratii cand te cheama politia ca parte reclamanta. Eu am facut niste petitii si indiferent cate detalii dau, ei tot ma pun pe drumuri sa repet ce am scris in declaratii. Cum sa scriu ca nu dau nici o declaratie in plus fata de ce am scris deja? Sa ma lase in pace! Legea petitiilor nu prevede declaratii dar ei vor doar sa ma poarte pe drumuri.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:16, 26 Martie 2016
Sau poate chiar reclamati fapte penale, daca nu ne spuneti despre ce e vorba, nu putem sa va sfatuim.
E clar ca faptele au tenta penala și organul este obligat sa facă cercetări.

Nu se poate încadra la penal ceea ce este civil.
La contravenție ar putea fi discutabil în funcție de fapta contravențională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala trebuie scris personal? phil26 phil26 Am facut o plangere penala, am scris totul si am trimis probele si totul, si acuma am primit scrisoarea asta. Dece trebuie sa ma mai duc si personal la ... (vezi toată discuția)
Trecere abuziva la penal Sever Simion Sever Simion Plangerile mele au fost trecut de catre sectia de polite in mod abuziv fara voia mea la penal tocmai ca procuorul sa albeasca golanii pe care i-am ... (vezi toată discuția)
Abuzuri ale politiei Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA S-a depus o plangere la Parchet.Respectivul a indicat in plangere adresa unde locuia nu cea din buletin.Parchetul repartizeaza unei sectii de politie conform ... (vezi toată discuția)