avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pagină Review/Teste de mâncare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pagină Review/Teste de mâncare

Bună ziua,

De curând am lansat un proiect personal care se numește "Mâncare Gustoasă în Severin". Practic, fiind un client înrăit al restaurantelor locale, m-am decis să inițiez un mini proiect freelancing în care să testez preparatele restaurantelor din oraș și să le fac un mic review. Ideea este că foarte multe restaurante care au primit din partea mea rating negativ mă tot amenință cu fel și fel mesaje.

Ideea este următoare. Eu când testez, specific conținutul, specific prețul și gramajul. După care urmează o părere personală, iar la final mențiunea:

"Totuși, asta este doar părerea noastră. Încearcă și tu X și spune-ne și nouă părerea ta!"

Link Pagină: [ link extern ]

Momentan n-am găsit un avocat care să mă lămurească și pe mine. Am voie sau nu? Pur și simplu îmi exprim opinia publică, după care menționez că este DOAR părerea mea, iar fiecare este liber să încerce.

Un avocat al unui restaurant mi-a spus că n-am voie să fac publicitate negativă, fiind interzisă prin lege. Pe bune? Eu consider că ceea ce fac este legal și n-are nici o legătură cu denigrarea sau defăimarea, ținând cont că specific la final că este DOAR părerea mea. Este ca și cum aș acorda rating al paginii restaurantului prin FaceBook, însă eu o fac pe o pagină dedicată.

Abia aștept părerea voastră!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:17, 23 Martie 2016
Review-uri puteti face sub ce forma doriti, nu contravine cu nimic.
Daca nu le convin review-urile, spuneti-le sa imbunatateasca serviciile, calitatea, etc.
Aveti dreptul la opinie, dar daca sustineti lucruri neadevarate (sau care patronului i se par neadevarate), puteti fi dat in judecata pentru a plati daune. Rezultatul unui astfel de proces ar fi greu de prezis, dar va puteti trezi ca sunteti tarat trei-patru ani prin tribunale pentru ca ati scris o recenzie care nu a placut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Review negativ poate fi considerat defaimare? AnittaClaudia AnittaClaudia Buna seara. Am lasat niste review-uri negative pe facebook si google. Faptele prezentate sunt adevarate si demonstrabile. Firma imi cere sa sterg ... (vezi toată discuția)
Recenzii negative false - defaimare firma iadria iadria Buna ziua, Un prieten a deschis recent (in bucuresti) un service de calculatoare. De cateva saptamani este hartuit cu recenzii false (oameni care nu au ... (vezi toată discuția)
Profesor universitar-abuz in serviciu, santaj, hărțuire emoțională florensya florensya Profesorii (mai exact 3 dintre ei) duce o politică impotriva mea să am o imagine redusă în realizările și performanțele mele. Menționez mi-e usor să ... (vezi toată discuția)