avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, decesul legatarului inaintea testatorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, decesul legatarului inaintea testatorului

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o lămurire în următoarea problemă. Dacă fac un testament pe numele unei persoane apropiate, iar acea persoană decedează înaintea mea, atunci testamentul va deveni nul de la sine sau se va "reporta" pe numele urmaşilor celui căruia i-am lăsat testamentul? Adică, într-o astfel de situaţie, trebuie să anulez testamentul sau se anulează de la sine? Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:48, 21 Martie 2016
Nu se anuleaza de la sine.

Va trebui sa-l anulati dvs.
Legatul (partea din testament) in favoarea celui care decedeaza devine caduc (adica nu isi mai produce efectele). Nu se retransmite automat in patrimoniul decedatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitorul testamentar decedat andrei matei andrei matei ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la ... (vezi toată discuția)
O prietena de familie a facut testament in favoarea unei nepoate.intre ... MIHT MIHT O prietena de familie a facut testament in favoarea unei nepoate.Intre timp nepoata a decedat.Testamentul se anuleaza de drept sau trebuie sa meraga persoana ... (vezi toată discuția)
Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)