avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Fostul soțul a făcut testament unde îmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Fostul soțul a făcut testament unde îmi lasă ...

Buna ziua ! Fostul soțul a făcut testament unde îmi lasă mie totul ( nu avem copii ) iar el nu are părinți frați nepoții in viata ..între timp am divorțat ..mai este valabil testamentul..avocatul lui Mia spus că tratamentul este nul odată ce am divorțat .. deoarece în testament spune că lasă sotie lui ( adică eu la timpul respectiv ) tot ..iar acum nefind soția lui testamentul este nul ..poate cineva sa mă ajute cu acesta întrebare
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul poate fi anulat foarte simplu.
Va informat corect avocatul sotului, deci ati pierdut tot ce prevedea testamentul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu cred ca este nul.
Testamentul v-a fost lăsat dvs, ca persoana (identificata prin nume, prenume cnp), nu în considerarea faptului ca sunteți soție.
Altfel, ar fi trebuit ca în testament sa fie menționată nulitatea în cazul divorțului.
Testamentul este valabil pana la revocarea lui.
Sa înțeleg că testamentul devine nul la divorț ( chiar daca el nu face modificări pe parcursul vieții lui )
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă testamentul nu a fost revocat de soț, el este valabil.
Indiferent ca ati dat divorț sau nu.

Ar fi putut ca în loc de "las soție mele ...întreaga mea avere", sa spună "las numitei....întreaga mea avere"
Termenul de "sotie" nu afectează validitatea testamentului.
Testamentul este o dispoziție pentru cauza de moarte, iar dacă vointa defunctului a fost ca averea lui sa rămână dvs, testamentul e valabil
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu m-am referit doar la situatia in care fostul sot face testament pentru altcineva pentru acele bunuri.
Testamentul nou perfectat la notar, il anuleaza automat pe cel precedent.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Testament ContSters65040 ContSters65040 Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Act de deces eliberat pe nume gresit marshanna marshanna Buna ziua, Am un bun prieten care m-a rugat sa expun rapid situatia lui, poate afla ce se poate face si cum. Asadar, omul are de mers sa faca o dezbatere ... (vezi toată discuția)