avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu clauza

Fostul meu soț trebuie să dezbata succesiunea la casă impreuna cu fratii lui. Nelamurirea mea este că dacă fostul soț poate are drept de semnatura avand probleme de sănătate și anume sevraj alcoolic ( am fișa de internare in spital) si momentan are pierderi de memorie și nu se tratează. Intreb pentru faptul că i s-a cerut de ceilalti fratii sa faca succesiunea dar cu clauza ca după moartea lui copii noștri să nu aibă drept la mostenire . Ce aș putea face in cazul acesta ? Va mulțumesc.
Da, are drept de semnatura.

Daca considerati ca nu are discernamant, puteti formula o cerere de punere sub interdictie a acestuia.
Se va face o expertiza medico-legala, iar instanta va hotara in consecinta.

El ar trebui sa se opuna unei astfel de clauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! cum poti aduce o persoana dependenta de alcool si ... Gabilas Gabilas Buna ziua! Cum poti aduce o persoana dependenta de alcool si cu depresie, cred, care este in Italia de aprox 5 ani, refuza sa vina in RO sa se trateze, acolo a ... (vezi toată discuția)
Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
În scopul efectuării succesiunii dacă unul din 3 frați moștenitori ... Marinnnn Marinnnn În scopul efectuării succesiunii dacă unul din 3 frați moștenitori are probleme psihice dovedite cu act medical se poate ca acesta să și ... (vezi toată discuția)