avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

-Buna ziua.As dori un raspuns la urmatoarea intrebare=tatal meu a decedat.mama traieste.cum pot trece toate proprietatile pe numele meu?eu sunt unic mostenitor impreuna cu mama.nu mai am frati.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:46, 21 Martie 2016
Succesiune dupa tata, si donatie din partea mamei.
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata, apoi partea care revine mamei poate fi cedata prin donatie sau vanzare-cumparare.
Renuntarea din partea mamei la cota ce i se cuvine din partea sotului si donatie/vanzare-cumparare (daca doreste).
Dezbaterea succesiunii la notariat si,apoi ,mama face contract de donatie sau vanzare-cumparare cu uzufruct viager

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta mostenire mm21 mm21 Buna seara, am urmatoarea speta: -in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)