avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere copil minor

Buna ziua as vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care tatal copilului nu plateste lunar pensia de intretinere acordata?cum se poate stabili o data fixa in care sa plateasca ssuma respectiva fiindca nu vrea sa achita pensia numai cu mare circ si cand are el chef...in 3 ,4 luni sau mai mult..ce ma sfatuiti cum sa procedez?:sorry::(
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 13:13, 21 Martie 2016
E important daca are un loc de munca, respectiv salariu.
Da are loc de munca evident siu salariu
Data maxima de plata a pensiei este ultima zi a lunii ptr care se datoreaza. Asteptati 3 luni de neplata si mergeti atat la un executor judecatoresc cat si la politie.
Executorul ii va pune poprire pe salariu pensie restanta+ cheltuieli de executare (care sunt de cateva sute de lei). Politia ii va deschide dosar penal in baza Art 378 CP.
adica dak imi datoreaza de ex. pe luna martie termenul de plata este ultima zi a lunii martie?pana acuma a platit in asa fel pensia de exemplu pt luna decembrie a platit in sfarsitul lunii ianuariei
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
anianita87, utilizator
Da, exact si maximal.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am o hotarare de divort definitiva, iar fostul sot nu vrea sa plateasca copiilor pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)