avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere copil minor

Buna ziua as vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care tatal copilului nu plateste lunar pensia de intretinere acordata?cum se poate stabili o data fixa in care sa plateasca ssuma respectiva fiindca nu vrea sa achita pensia numai cu mare circ si cand are el chef...in 3 ,4 luni sau mai mult..ce ma sfatuiti cum sa procedez?:sorry::(
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 13:13, 21 Martie 2016
in cazul in care ajungem la executor judecatoresc cine plateste cheltuielile de executare si cat timp termen is da pt a plati ?
Cheltuielile de executare (onorariu executor si cheltuielile de dosar, expediere coresp etc) sunt in sarcina debitorului. Onorariul este 10% din debit + TVA, iar cheltuiala cu dosarul se poate cifra la cca 300lei. Executorul va va percepe un avans pe care il consider decent ca fiind 200lei+TVA. La prima poprire va va returna avansul. Cerere la executor, incuviintare de executare in instanta, poprire...in 2 luni i se fixeaza poprirea. Daca ii da mana sa suporte si pensie si cheltuieli, puteti continua in acelasi fel.
Poprirea inseamna ca angajatorul va vira executorului 1/3 din veniturile nete, lunar, pana la stingerea debitului principal (pensia copilului) si a ch de executare.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
ContSters257745, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am o hotarare de divort definitiva, iar fostul sot nu vrea sa plateasca copiilor pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)