avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor din concubinaj, drepturi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor din concubinaj, drepturi tata

Bună ziua,
După 3 ani de concubinaj, părinţii copilului de 1 an se mută separat, copilul rămîne la mama, tatăl se mută la 100 de km . Pînă la 3 ani tatăl are dreptul să viziteze copilul în doi în doi săptămîni, la domiciliul copilului. Lucru care nu a fost chiar aşa, el venind odată pe lună sau nici atît. Copilul a împlinit 3 ani, acum tatăl cere ca să poate lua la el în fiecare a doua sfîrşit de săptămînă, plus în vacanţe . Menţionez că tatăl în timpul concubinajului a avut carnetul suspendat de 2 ori pentru că a condus în stare de ebrietate.
După părerea Dvs., are şansa să poate lua un copil de 3 ani pt 2 zile, de 2 ori pe lună şi să ducă la 100 km distanţă de domiciliul copilului?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:00, 23 Martie 2016
E greu de spus.
După părerea mea ar trebui respinsa solicitarea lui dar trebuie sa va străduiți temeinic și sa motivați cu argumente pertinente.

Aveți cazierul lui?
Stimata doamna, un drum de 100km poate insemna si 3 ore daca este intre Onesti si Brasov sau 1 ora daca este intre Buc si Pitesti. Pe de alta parte nu puteti controla alcoolemia sau oboseala sau imprudenta celorlati participanti la trafic, CHIAR DACA TATAL nu ar fi pus in viata lui gura pe alcool.
Eu cred ca are toate sansele ca, dupa 3 ani, sa poata lua copilul de la domiciliu atat in we0uri cat si in vacante si nu vad vreun sens sa va impotriviti acestei dorinte a tatalui de a-si exercita rolul de tata.
Eventual judecatorul ii va recomanda sa renunte la consumul de alcool pe parcursul exercitarii dreptului de legaturi personale.
Eu sunt de parere ca riscul de a consuma alcool si a se urca la volan constituie un impediment foarte mare pentru ca o instanta sa permita un astfel de program cum vrea el.

Cine consuma alcool si se urca la volan nu prezinta garantii suficiente pentru a putea transporta un copil.

In caz de accident rutier cu decesul sau mutilarea copilului instanta ar avea o vina imensa sub aspect moral.

Ar fi ceea ce eu numesc o gresita judecata...
Pai pare ca si Dzeu mai greseste din cand in cand, data fiind multitudinea victimelor minore in accidente. Mie imi pare ca dvoastar va erijati si in instanta dar si in Dzeu.
Eu nu ma erijez in nimic dar parerea mea este ca ar trebui respinsa actiunea daca exista dovezi certe ca a condus dupa ce a consumat alcool.

Exista un risc care in mod rezonabil ar trebui evitat.

Copilul nu are decat o viata.
Si o viata nu trebuie sa fie supusa niciunui risc de a fi irosita.

Asa este si legea in spiritul ei...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Solicitare cazier judiciar ca inscris ordonanta presedintiala mara1980 mara1980 Buna ziua, m-ar interesa sa aflu daca in cadrul unui proces, pe ordonanta presedintiala pentru autoritate parinteasca comuna si drept de vizitare minor, ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan alina27 alina27 am un copil cu fostul meu sot.pt acest copil mai mergem impreuna cu masina sotului meu(la mare,la spital,etc).problema este ca la intoarcerea acasa el conduce ... (vezi toată discuția)
Responsabilizarea conducatorilor auto Gaby811 Gaby811 Citind mesaje din sectiunea destinata codului rutier am ajuns la concluzia ca in Romania sunt multi conducatori auto care nu au simtul raspunderii la volan. ... (vezi toată discuția)