avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor din concubinaj, drepturi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor din concubinaj, drepturi tata

Bună ziua,
După 3 ani de concubinaj, părinţii copilului de 1 an se mută separat, copilul rămîne la mama, tatăl se mută la 100 de km . Pînă la 3 ani tatăl are dreptul să viziteze copilul în doi în doi săptămîni, la domiciliul copilului. Lucru care nu a fost chiar aşa, el venind odată pe lună sau nici atît. Copilul a împlinit 3 ani, acum tatăl cere ca să poate lua la el în fiecare a doua sfîrşit de săptămînă, plus în vacanţe . Menţionez că tatăl în timpul concubinajului a avut carnetul suspendat de 2 ori pentru că a condus în stare de ebrietate.
După părerea Dvs., are şansa să poate lua un copil de 3 ani pt 2 zile, de 2 ori pe lună şi să ducă la 100 km distanţă de domiciliul copilului?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:00, 23 Martie 2016
Nu exista motiv pt care sa nu câștige, asta cu băutul e irelevant. Poate îl transporta cu autocarul, cu trenul.., iar accidente pot fi și în cazurile astea.
Dacă băiatul îl accepta, ii place cu el, nu va puneți împotriva.
Daca conduce sub influienta bauturilor alcolice nu e mare lucru ca avocatul il scoate si in caz de accident daca se pricepe.
Adica orice vinovat poate sa nu aiba nici macar cazier.

Aici era vorba daca are sau nu cazier.

Problema este cu riscul de a conduce si ulterior dupa ce a consumat bauturi alcoolice.

Cei care conduc o data sub influienta bautirilor alcoolice de regula recidiveaza doar ca au alcoolemia mai mica...sau nu mai sunt prinsi decat dupa foarte multi ani...

Toti judecatorii din penal cam stiu treaba asta...

Cei pe familie la cum judeca e posibil sa nu prea stie nici macar ce sa judece...

In orice stat civilizat in mod normal orice judecator este atent la aceste detalii.

Accidente pot fi si cu avionul este adevarat dar sunt cele mai rare din lume...
Dar...nici un conducator de aeronava nu consuma alccol mai inainte de a pilota...
Si aici este o mare diferenta...

Oricum pe familie e imprevizibil ce se judeca pentru ca se poate da program de vizita fara nicio logica anume...ceea ce inseamna ca sanse poate avea oricum in acest context...desi acest aspect trebuie atent evaluat.

Niciun judecator nu va raspunde penal daca copilul moare in accident rutier si tatal este vinovat ca a consumat alcool, desi s-a invocat acest risc in aparare, ceea ce sustine exact teoria mea...

Exista doar o raspundere morala si apoi acel judecator va tine minte toata viata lui ca a gresit...

Dar...cat ar mai conta...dupa ce faptul este consumat...?

PS. Pana sa se modifice legea cu ordinul de protectie reuseam sa fac restrictie si fara lege si fara sa moara cineva.

Era ceva destul de greu de facut dar se putea face si fara sa moara lume nevinovata...sau sa fie schilodita...
Pentru a se da legea a murit lume si niciun client de-al meu nu a murit...tocmai pentru ca s-a inteles ca nu trebuie sa moara cineva...

Este insa ceva deranj dupa cum spun eu...ca fara de lege sa existe lege...
Adica Shomo cam asa ceva incerca sa afirme...inteleg eu...dar...cu precizarea ca ceea ce este drept este o lege a firii...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ar trebui să vă concentrați apărarea și pe alte aspecte. De pildă, vârsta copilului coroborată cu dezinteresul manifestat de către tată până la această dată. Aspectul referitor la alcool îl puteți folosi și pentru a demonstra că minorul nu poate fi în siguranță totală sub îngrijirea tatălui, nu numai la volan ci în general.
Propuneți un program de vizitare la domiciliul dvs sau în localitatea în care locuiește minorul, argumentând că nu este potrivit ca, după o perioadă în care tatăl a fost dezinteresat de minor, să fie stabilit un program cu luarea minorului la domiciliul tatălui. Un astfel de program ar putea fi stabilit ulterior.
Dle Adisan, sa fim seriosi si..barbati! Ce sa obtina tatal ca prezenta in viata unui copil de pana in 3 ani fiind si obligat sa interactioneze cu bunul plac al mamei ne(mai)suferite? Ultima dvoastra amintire constienta de cand dateaza?

[ link extern ]

Nu ca domnul ar fi atat de...alcoolic ca acestia.
Omul a condus in stare de ebrietate si i-a fost suspendat carnetul.
Dupa ce si-a ispasit pedeapsa, omul si-a primit carnetul inapoi.
Se presupune ca cine are permis de conducere poate conduce. Pe oricine. Oriunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare cazier judiciar ca inscris ordonanta presedintiala mara1980 mara1980 Buna ziua, m-ar interesa sa aflu daca in cadrul unui proces, pe ordonanta presedintiala pentru autoritate parinteasca comuna si drept de vizitare minor, ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan alina27 alina27 am un copil cu fostul meu sot.pt acest copil mai mergem impreuna cu masina sotului meu(la mare,la spital,etc).problema este ca la intoarcerea acasa el conduce ... (vezi toată discuția)
Responsabilizarea conducatorilor auto Gaby811 Gaby811 Citind mesaje din sectiunea destinata codului rutier am ajuns la concluzia ca in Romania sunt multi conducatori auto care nu au simtul raspunderii la volan. ... (vezi toată discuția)