avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala pentru tineri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala pentru tineri

Buna ziua.
Care sunt pasii de urmat in obtinerea calitatii de asigurat, pentru un tanar, care va implini 18 ani, este elev, dar in acelasi timp lucreaza part time cu contract de munca.
Cardul de sanatate se elibereaza automat, dupa implinirea varstei de 18 ani?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 21 Martie 2016
Daca lucreaza cu c.i.m. cu timp partial este asigurat in sistemul de sanatate.
In aceasta situatie, trebuie sa mearga la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru a solicita eliberarea cardului de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul de sanatate Vilcu Gina Vilcu Gina Referitor la asigurarea in sistemul de sanatate,as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul fetitei mele care in ian.2016 va implini 18 ani dar va fi ... (vezi toată discuția)
Continuitate contribuții sociale Gaby8102 Gaby8102 Întrucât m-am înscris la facultate, am întrerupt contractul individual de muncă în intervalul 4 sept. 2018-31 aug. 2019. Ca să am continuitate pentru ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat mihaela_clau mihaela_clau Sora mea a lucrat pina in decembrie 2010 in Romania. Vechimea ei la ultimul loc de munca fiind de 11 ani. S-a mutat in Italia si acolo ii cere pentru a fii ... (vezi toată discuția)