avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata pentru mama in ultima luna din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata pentru mama in ultima luna din CIC

In cazul in care ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a CIC si mama opteaza pentru acest concediu, dar tatal nu doreste sa isi ia acea luna de concediu, as dori sa stiu daca mama este obligata sa isi faca cerere de concediu fara plata pentru luna de care ar fi putut sa beneficieze tatal, sau poate sa efectueze concediul integral stand acasa fara sa isi faca CFP?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 21 Martie 2016
cu permisiunea dvs, am sa postez un link - nu spre forumul respectiv, se intelege - ci spre un alt site care expliciteaza poate mai bine situatia despre care am facut vorbire. motivele pentru care mama ar insista sa petreaca acasa si ultima luna, in pofida lipsei vreunui venit, sint desigur de ordin personal (nu le cunosc si mai mult ca sigur, nici nu le inteleg!)

[ link extern ]

si aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
Liliana Jarda, Consilier juridic
1. Nu m-ati suparat dar nu intelegeam insistenta dvs. ca mama respectiva sa stea o luna acasa fara sa beneficieze de nimic in timp ce legea ii ofera o varianta mai convenabila.

2. Daca imi dati o adresa de e-mail (pe mesaj privat) va trimit OUG 111/2010 si Normele de aplcare a ei.

3. Am citit cele doua link-uri si nu contrazic ce am spus eu aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 11 din oug 111/2010 LEOOOO LEOOOO Buna ziua, Intrebarea mea este daca articlul 11 LITERA A din OUG 111/2010 a fost cumva modificat sau abrogat printr-o lege ulterioara pana la data de 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani validunca validunca daca de la 1 martie 2012, beneficiaza si tata de concediu paternal pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani,obligatoriu 1 luna., iar mama nu lucreaza, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Iacobdana Iacobdana Buna ziua , Ieri am fost sa imi depun actele pentru indemnizatie copil pana la 1 an , am efectuat cele 42 zile concediu postnatal urmand sa intru in ... (vezi toată discuția)