As vrea sa primesc raspuns la o problema destul de delicata.
In luna ianuarie 2016 am primit de la judecatorie o citatie in care mi se cerea sa ma prezint la un termen de judecata in calitate de intervenient fortat intr-un litigiu intre doua societati de asigurare.
Inainte de termenul de judecata am studiat dosarul si am fost neplacut surprins de faptul ca cineva s-a folosit de actele mele , imputandu-mi-se ca in anul 2013 am condus un autoturism marca volkswagen golf si am provocat un accident rutier unui alt autoturism pe care l-am avariat destul de serios , acesta din urma primind din partea unei societati de asigurare despagubiri pentru dauna totala, fiind asigurat CASCO. Mentionez ca am carnet de conducere de 32 de ani , dar niciodata nu am condus un autoturism cu marca mentionata mai sus si nici nu am provocat vreodata un accident la care sa folosesc polita RCA.
La termenul din proces am fost intrebat de circumstantele in care s-a produs accidentul , daca stiu ca autoturismul avea asigurare RCA si daca sunt de accord ca socitatea de asigurari sa plateasca despagubirile celeilaltei societati . Am raspuns ca nu cunosc nimic despre acel accident si nici nu recunosc scrisul si semnnatura de pe constatul amiabil , eu neconducand niciodata acel autoturism.
Consilierul juridic care reprezenta societatea de asigurari in calitate de reclamant a solicitat audierea la termenul urmator a inspectorului de dauna care a instrumentat dosarul si soferul masinii care a fost despagubit de polita CASCO.
Atunci am aflat ca cel care a instrumentat dosarul este o cunostinta de a mea care s-a folsit in acel dosar , fara stirea mea , de copiile mele dupa permis si cartea de identitate , date de mine pentru incheierea unei polite RCA pentru autoturismul personal.
Afland acest lucru , acum aceasta cunostinta ma roaga sa-mi schimb declaratia data in fata instantei , sa depun o intampinare la dosar si sa spun ca atunci cand mi s-au pus acele intrebari am dat acele raspunsuri de teama altor consecinte. Mi-a fost prezentat un avocat care sustine ca nu mi se poate intampla nimic daca imi schimb declaratia si odata data acesta declaratie , societatile de asigurare vor inchide dosarul.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sfatul ar fi sa va mentineti declaratia data in fata instantei de judecata.
Va complicati viata inutil daca veti declara in fals in instanta.
Spuneti cunostintei dvs. sa il roage pe avocatul care v-a spus ca nu vi se poate intampla nimic daca va schimbati declaratia sa declare ca de fapt el se afla la volanul volkswagenului golf.
Puteti sa ii sugerati si ce sa declare avocatul "se afla in drum spre penitenciarul X pentru a vizita o persoana care fusese condamnata pentru fals in declaratii".
"Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani am eu grijă!":)
Aveti deja un sfat foarte avizat si de bun simt. CYAN nu este un simplu utilizator asa cum apare in iconita de prezentare din stg.. Urmati-i sfatul.
Cunostinta dvs., care sa folosit de actele dvs fara stirea si consimtamintul dvs., sa suporte consecintele. Nu a impartit cu dvs. "comisionul" incasat pentru fraudarea acelui dosar ci si la insusit integral. Nu este normal ca integral sa suporte consecintele? Prin schimbarea unei declaratii adevarate cu una falsa va asumati dvs. integral consecinta unui fals in declaratii. Oare completul de judecata este atit de naiv si sa nu-si dea seama ca mintiti cind va schimbati declaratia? Daca mai intervin si alte probe sau alti martori care sa va demaste? Oare acel agent de asigurare, caruia i-ati bagat bani in buzunar prin intocmirea politei rca la el, merita acest risc cind el va multumit pt faptul ca l-ati ajutat sa-si cistige existenta prin implicarea dvs intr-o excrocherie?
Pai ia sa ne gandim: accidentare alta masina, probabil fara RCA, poate fara carnet, folosire de acte false, delapidare firma asigurari. Chiar vreti sa ii platiti masina aceluia cu averea proprie? La cat e pomelnicu poate fi si mai rau. Chiar va ganditi serios sa salvati un hot pe propria spinare?