Lucrez la o companie care de 1 an de zile nu a mai platit contributiile la stat si nici impozitul pentru salarii pentru nici un angajat. Eu sunt insarcinata in 6 luni si in curand va trebui sa intru in concediul pre/post natal si ulterior in concediul de crestere a copilului. As vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de cresterea a copilului?
Mentionez ca am fost la Serviciul de Asistenta si Protectie Sociala, institutia unde se depune cererea/dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, iar doamnele de acolo mi-au spus ca trebuie sa am platit impozitul pe venit ca sa pot beneficia de aceasta indemnizatie.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns corect, intrucat nu mai stiu ce sa fac!
1. - Plata in demnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) nue ste conditionata de plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale.
- Cine v-a spus altfel sa va arate si baza legala.
- Plata impozitului pe salariu este in sarcina angajatorului, nu a salariatului.
2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Dacă angajatorul nu a plătit contribuţiile sociale pe o perioadă cuprinsă în intervalul a douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului, se consideră îndeplinită condiţia pentru ca angajatul să beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului?
Solutie:
Se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului, chiar dacă pentru această persoană angajatorul nu a plătit contribuţiile de asigurări sociale. Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.
Ccc
seby2002us
Neplata de catre angajator fata de contributiile de asigurari sociale afecteza angajatul care doreste sa intre in CCC daca el a lucrat min 12 luni? Multumesc ... (vezi toată discuția)