avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de renutare la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de renutare la judecata

Buna ziua,
Am si eu o nelanurire, si anume, daca trebuie timbrata cererea de renuntare la judecata. Am transmis o astfel de cerere si nu am timbrat-o. Era o conditie "sine qua non" pentru a fii luata in considerare?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:19, 13 August 2009
cererea de renuntare la judecata nu se timbreaza
Cererea de renuntare nu se timbreaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!B-)
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
cererea de renuntare la judecata nu se timbreaza, in schimb, daca nu este depusa taxa judiciara de timbru pentru cererea de chemare in judecata, judecatorul nu va lua act de renuntare ci va respinge cererea de chemare in judecata ca netimbrata
Roxana Zbarnea a scris:

cererea de renuntare la judecata nu se timbreaza, in schimb, daca nu este depusa taxa judiciara de timbru pentru cererea de chemare in judecata, judecatorul nu va lua act de renuntare ci va respinge cererea de chemare in judecata ca netimbrata

Renuntarea la judecata si anularea cererii ca netimbrata au acelasi efect. E ca si cand nu ati fi inceput nici o judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cerere de chemare in judecata emilalex emilalex pentru arenunta la cererea de chemare in judecata trebuie sa o timbrez inainte cu toata suma pe care treb sa o achit cu titlu de taxa de timbru? eu renunt la ... (vezi toată discuția)
timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)