avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren

buna seara ,tatal a fost casatorit cu acte in regula cu alta femei,tata a murit,sotia lui are drept la pamintul ce provine de la bunici mei
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
Toma111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:14, 21 Martie 2016
Buna ziua,
Conform art. 972 C.civ.;
Sotia supravietuitoare are dreptil la 1/4 din acel teren fiind bun propriua al defunctului.
Restul bunurilor se impart astfel:
Bunuri proprii defunct (realizate inainte de casatorie sau mostenite): 1/4 sotie si 3/4 descendenti
Bunuri comune (realizate in timpul casatoriei): 5/8 sotie si 3/8 descendenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune MariaDr MariaDr Cum se realizeaza succesiunea in urmatoarea speta: sot si sotie; sotia decedata; au avut 2 copii, unul decedat ( anterior decesului mamei lui), care are la ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Mostenire fzkgabi fzkgabi sotul meu a murit recent, iar apartamentul si masina sunt pe numele lui. Avem o fata. Dupa legislatie eu, sotia mostenesc numai un sfert din aceste bunuri, iar ... (vezi toată discuția)