avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sotul meu a murit recent, iar apartamentul si masina sunt pe numele lui. Avem o fata. Dupa legislatie eu, sotia mostenesc numai un sfert din aceste bunuri, iar fata restul de trei-sferturi? Am inteles corect?
Cel mai recent răspuns: fzkgabi , utilizator 17:21, 22 Septembrie 2019
Buna ziua,
Din bunurile proprii (bunuri realizate inainte de casatorie sau primite prin mostenire sau donatie in perioada casatoriei) se impart astfel:
- sotul supravietuitor 1/4
- copiii 3/4.
A se consulta art. 972 si celelalte C.Civ.
La bunurile realizate impreuna de soti, in perioada casatoriei, cotele sunt;
- sotul supravietuitor 5/8 din INTREG (1/4 din 1/2 - partea sotului decedat plus 1/2 partea sotului supravietuitor)
- copii 3/8 din INTREG
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Apartamentul a fost cumparat de sotul meu inainte de casatorie cu un credit ipotecar, iar creditul a fost achitat dupa 2 ani de casatorie. Casatoria a fost in 1989, Titlul de proprietate este emis in 1991, in care este mentionat ca procesul verbal de predare- primire a fost in 1986. Astfel apartamentul este considerat ca a fost dobandit inainte sau dupa casatorie?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
fzkgabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Succesiune maiasul maiasul Soacra mea si sotia trbuie sa faca succesiunea pe un apartament.Ne-ar interesa ce pate ii revine sotiei in conditiile in care ea este singurul copil. ... (vezi toată discuția)
Succesiune superdorex superdorex Va salut, as dori sa stiu daca tatal meu decedeaza cum se imparte mostenirea?...mentionez ca mostenitori ar fi mama, eu si o sora! (vezi toată discuția)