buna seara, pana in 11 iulie cand trebuie sa ma reintorc la serviciu, sunt in concediu pentru cresterea copilului. din 1 aprilie urmeaza sa mi se faca un contract de munca cu 2h/zi la o alta societate, avand salariu net de 300 lei/luna. imi afecteaza cu ceva acest contract indemnizatia? in ce conditii se poate lucra cat timp beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?multumesc anticipat
Pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3000 lei pe an calendaristic - echivalent a 250 lei/luna - , fara a se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
1. Puteti veti avea un salariu de 300 lei pe luna deoarece in cele 3 luni si jumatate pana se termina CCC nu veti depasi cei 3.000 lei pe an calendaristic.
2. Conditia este ca aceste venituri sa fie obtinute de la alt angajator decat cel de la care ati intrat in CCC.
Noul contract de munca trebuie declarat si la agentia de plati si prestatii sociale sau e suficient ca a fost transmis prin revisal? nu as vrea sa am surprize mai tarziu. multumesc
Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 9^2.
(1) Pe perioada concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, fiecare dintre persoanele indreptatite poate realiza venituri supuse impozitului in baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta.
...
(3) Agentiile teritoriale au obligatia de a verifica respectarea de catre persoana indreptatita a limitei de venituri prevazute la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta, in termen de 6 luni de la incheierea fiecarui an calendaristic din perioada concediului pentru cresterea copilului, precum si de la incetarea dreptului la concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului, conform legii.