avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS persoana 26 ani
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS persoana 26 ani

Buna ziua,

Va scriu deoarece doresc cateva lamuriri in ceea ce priveste plata CASS de catre persoanele fara venituri. Vreau sa va prezint mai intai situatia mea. Sunt doctorand in anul I (am inceput in oct. 2015) al unei facultati de stat acreditate dintr-o universitate din bucuresti, pe loc bugetat cu bursa, forma de invatamant zi, cu frecventa. Doctoratul este de trei ani (oct. 2015- oct. 2018). Nu am nici un venit pe numele meu, decat aceasta bursa, care am citit ca nu se impoziteaza (daca nu ma insel este vorba de Art. 42 din legislatia ANAF). De asemenea doresc sa precizez faptul ca pentru a fi admis la doctorat pe un loc cu bursa trebuie sa nu figurez ca angajat si deci persoana cu venituri. In rest sunt intretinut de unul din parinti care este salariat. Studiile superioare de licenta si masterat le-am realizat in cadrul aceleiasi facultati, acestea fiind acrediate. Licenta si masteratul s-au desfasurat pe o perioada de 6 ani (oct. 2009-iul.2015), dupa terminarea liceului in iul. 2009. Mentionez ca si in acesti sase ani am fost intretinut tot de catre parinti (de ambii parinti, apoi numai de unul singur). Pe data de 24.03.2016 voi implini varsta de 26 ani si doresc sa stiu urmatoarele va rog:

1. Ce acte trebuie sa completez pentru plata CASS ? Am inteles ca ar fi vorba de formularul 604 daca nu gresesc.
2. Unde pot efectua plata ?
3. La ce interval de timp trebuie efectuata plata ?
4. In perioadele dintre doua programe de studii, sa zicem liceu-licenta, sau licenta-master, adica de la terminarea unuia si inceperea altuia, perioada iul.-oct., trebuia sa platesc CASS ?

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Cass persoane fara venituri rcorinat rcorinat Noul cod fiscal a intrat in vigoare la 1 ian 2016, si sunt supuse platii CASS si persoanele fara venituri, care nu se incadreaza in categoriile exceptate. Pe 4 ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu declaratia 604 dupa angajare ? MBog90 MBog90 Buna ziua, Doresc sa va aduc in atentia dvs. o problema, la care va rog sa imi oferiti un sfat/cateva sfaturi pentru a sti cum sa procedez va rog ! Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ... johnfdi johnfdi Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e ... (vezi toată discuția)