avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, cum se poate recunoaste un copil cand parintii copilului nenascut inca nu sunt casatoriti si tatal este in strainanate cand copilul se naste?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: eva_alexa29 , utilizator 14:12, 14 Aprilie 2016
tatal face declaratie de recunoastere la notar in tara sau strainatate, iar mama dupa nastere cind se poate deplsa merge la starea civila pentru inregistrarea nasterii copilului si prezinta declaratia notariala a tatalui la acest serviciu.
declaratia se face tot dupa nasterea copilului
Normal că se face după nașterea copilului.
[editat] - termenul de inregistrare a nasterii este de 15 zile (este timp si dupa ce tatal vine acasa), dvs. inregistrati copilul doar pe numele dvs. si ulterior dupa ce vine tatal acasa, pentru a fi scutiti de cheltuieli suplimentare veti merge amandoi (dvs. si concubinul) la starea civila unde veti da o declaratie de recunoastere si incuviintare purtare nume.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Il declarati dvs, mama, iar cand tatal vine in tara il treceti la rubrica ”TATA”. Copilul va purta numele dvs. de familie, iar dupa ce il recunoaste domnul poate purta numele dvs. reunite, pe cel al tatalui sau poate sa ramana cu numele dvs. daca nu va veti casatori.

Imi permit sa va dau un sfat din punctul de vedere al unei persoane trecute prin asa ceva. Treceti copilul pe numele dvs. si lasati-l asa. Daca doriti sa va casatoriti cu tatal copilului, faceti mai intai cununia, schimbati-va numele de familie dvs. si apoi mergeti impreuna la Starea Civila si dl. va recunoaste copilul, astfel veti avea toti trei acelasi nume de familie.

Daca va avea copilul numele de familie al domnului, iar dvs. nu va veti casatori cu tatal ci cu altcineva, copilul va avea un nume si dvs. alt nume. Si situatia asta nu este buna pentru copil pentru ca vor aparea intrebarile : de ce pe mine ma cheama altfel. Asa, daca veti cunoaste pe altcineva in timp, va puteti casatori si domnul sa preia numele dvs. de familie si atunci va va chema pe toti la fel.

Sper ca nu am sarit calul si ca nu v-am suparat cu gandurile mele, unii ar spune negre, eu le spun realiste si adaptate anului 2016.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea nasterii copilului cand tatal nu se afla in tara iar parintii nu sunt casatoriti ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in urmatoarele zile. Problema este ca tatal copilului se afla in Australia, tara lui de origine si din cauza ... (vezi toată discuția)
Pe ce nume se va face certificatul copilului miki_mariana miki_mariana Buna ziua , ma numesc BOGDAN MARIANA si in luna martie o sa nasc,nu sunt casatorita cu tatal copilului dar stau cu el de 5 ani de zile,ce nume de familie va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Adriana Eveline Adriana Eveline Am si eu o intrebare,sotul e plecat in afara iar eu am nascut in decembrie,trebuie sa fac certificatul celei mici,cum pot proceda? noi nefiind casatoriti! El ... (vezi toată discuția)