avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta concediu medical

Buna ziua,

Am o angajata ce urmeaza sa intre in concediul de sarcina si lauzie. In firma lucreaza doar de 5 luni. Cum completez modelul nou de adeverinta medicala la sectiunea :

"Numărul de zile de concediu medical de care persoana asigurată a beneficiat în ultimele 12 luni este de ……………..zile, până la data de ……………."

Pot sa modific modelul standard si sa scriu 5 luni in loc de 12?

Angajata trebuie sa duca o adeverinta la medicul de familie si de la vechiul angajator, pentru restul de 12 luni?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: sandycraciun , utilizator 08:50, 23 Martie 2016
Daca a lucrat inainte la alt angajator trebuie sa va aduca adeverinta cu veniturile pentru care s-a retinut cota de contributie de 0,85% precum si cu numarul de zile de concediu medical.
si ulterior voi putea elibera eu adeverinta aceea pentru medicul de familie?
Angajata a lucrat la un pfa care s-a inchis. Ii mai poate elibera adeverinta?

Multumesc pentru raspunsuri
PFA s-a radiat sau nu mai are activitate?
s-a radiat din ianuarie 2016
Va trebui sa mergeti la PFA si sa vedeti unde a predat arhiva pentru ca, detinatorul legal al acesteia sa va elibereze adeverinta respectiva.

Alte discuții în legătură

Termin somajul seby tf seby tf Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat,termin somajul pe 26 septembrie si nu sunt gata cu dosarul pentru prenatal,nu am la dosar adeverinta care sa arate ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajata gravida andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa va intreb care este procedura de informare a angajatorului pentru o angazata insarcinta?verbal sau neaparat cu adeverinta de la medic? cum ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu medical calendaristice pe adeverinta medicala ptr salariat 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum este corect : Am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medicul de familie cu nr de zile calendaristice ... (vezi toată discuția)