avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... termin somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

termin somajul

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat,termin somajul pe 26 septembrie si nu sunt gata cu dosarul pentru prenatal,nu am la dosar adeverinta care sa arate ca firma a platit contributiile si cea cu zilele de concediu medical de cand lucram.Ce pot face pentru ca acea adeverinta intarzie sa apara.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:10, 25 Septembrie 2010
Despre ce dosar de prenatal este vorba?
Aveti nevoie numai de certificat medical eliberat de medicul de familie sau de medicul ginecolog.
In cazul concediului prenatal nu va trebuie nici o adeverinta cu concediul medical.
adeverinta de la angajator cu venitul realizat in ultimele 6 luni anterioare concediului medical,cu specificatia ca s-a virat contributia 0,85 % la FNUASS si adeverinta cu zilele de concediu medical calendaristice pe ultimele 12 luni.Asta scrie la ghiseu astea le-a cerut.
1. Pentru certificatul de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) nu aveti nevoie de adeverinta cu concediile medicale pe 12 luni.
2. In dosarul de somaj pe care l-ati depus la AJOFM aveti adeverinta cu salariile pe 12 luni, sa faca o copie dupa ea.
3. De ce este asa de greu sa va dea fostul angajator adeverinta ca a platit cei 0,85%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal silvia pa silvia pa buna ziua!am o nelamurire!eu sunt in somaj pana pe 15 august.trebuie sa nasc pe 10 oct data maxima,de cand as putea intra in prenatal,si ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie maternitate gretuta gretuta buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani si beneficiez de somaj. somajul se va termina pe 28 aprilie iar copilul se va naste cel tarziu pe 6 iunie. am ... (vezi toată discuția)
Voi primi indemnizatia de crestere a copilului? Tania3 Tania3 Am finalizat sc.postliceala la zi si mi-am depus dosarul pentru somaj si acum sunt insarcinata in 5 saptamani. La somaj sunt pe lista oamenilor in cautare ... (vezi toată discuția)