avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Buna ziua.Astazi am fost chemat de catre inspectorul sef al politiei economice din Focsani pentru a ma informa ca sunt acuzat de delapidare.Fostul angajator a depus o plangere in care ma acuza ca i-am facut un prejudiciu de 18.000 lei.Inainte de a depune plangerea,am dorit sa inchei o intelegere cu el pentru a ii inapoia banii in termen de cateva luni dar acesta nu a fost de acord.Tin sa precizez ca am fost angajat ca agent vanzari,iar in fisa postului nu aveam statut de gestioner...insa eu livram marfa,eu faceam facturile si tot eu incasam banii.Toti angajatii am avut lipsa in gestiune si asta datorita faptului ca politica firmei era de a da marfa fara factura.Intrebarile mele sunt :1.Ar putea fi un avantaj pentru mine faptul ca firma facea evaziune? 2.Sunt sanse sa scap cu o amenda administrativa? 3.Doar o parte din prejudiciu l-am atribuit,restul nu stiu de unde a aparut...este mai bine sa mi-l asum pe tot inca din prima declaratie si sa imi iau angajamentul de a achita toata suma? Am 24 de ani si nu am mai avut probleme cu legea pana acum.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:16, 23 Martie 2016
Nu se mai dispune amenda administrativa, din descrierea dvs, mai degraba cred ca veti fi trimis in judecata.
daca firma facea evaziune nu va profita, dimpotriva s-ar putea sa fiti implicat, si deasemenea o intelegere cu angajatorul e si mai dificila in aceasta situatie...
In cazul in care imi asum vina,colaborez cu cei care cerceteaza cazul si achit prejudiciul.Sunt sanse mari sa primesc o pedeapsa cu executare?Sau mai degraba cu suspendare?nu am antecedente.
Aveți șanse la o pedeapsa cu suspendare.
Încercați sa aveți și avocat dacă vreți sa negociați cu procurorul deoarece singur nu va descurcați.
Dacă achitați din prejudiciu și avocatul e isteț ați putea scăpa și de cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt amdbuc amdbuc V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari : Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)