Am tot citit pe forum discutii cu privire la acest subiect dar inca sunt aspecte specifice care nu au fost atinse in vechile topicuri si as vrea, daca se poate, putin ajutor.
Am vrea sa cumparam pe numele fiului nostru un apartament. Nu pe numele nostru deoarece in trecut am facut un imprumut bancar pe care nu am mai fost in stare sa il respectam, acum fiind in situatia nefericita...
Daca noi vom dona copilului banii necesari pentru cumpararea imobilului, va trebui sa aiba un alt tutore (altul, nu cei doi parinti) sau se poate sa fim unul din noi tutorele lui legal?
Ce acte sunt necesare si ce pasi pentru a face pe cineva tutore?
Am inteles ca apartamentul cumparat pe numele copilului orice s-ar intreprinde pe imobilul respectiv ar trebui sa aiba incuviintarea instantei de tutela si demonstrat ca se face in interesul copilului:
- De ipoteca nu poate fi vorba...
- In cazul inchirierii chiria trebuie sa intre intr-un cont deschis pe numele copilului si de acolo banii nu pot fi scosi decat daca se demonstreaza ca sunt cheltuiti in interesul copilului..
- In cazul vanzarii imobilului, la fel, banii intra in contul copilului iar retrageriile se fac cu "demonstratie"
Dacă dvs veți dona..donatia poate fi revocat la cererea creditorului.
Iar în rest, da, lucrurile stau cam asa. Plus ca odată devenit major copilul poate face ce vrea cu ap.
Ar trebui sa va sfătuiți cu un avocat în concret despre ce se poate face, care e cea mai buna varianta pt dvs.
Multumesc pentru raspuns. Vom contacta un avocat. dar inca o intrebare daca se poate..
Cel ce doneaza trebuie sa faca si dovada de unde are banii? Ar putea sa ii doneze bunicul si atunci eu sa devin tutore legal? Ar mai putea astfel sa fie atacat cumva?
Donare apartament
danaanca
Buna ziua!Eu si sotul suntem in divort.Avem un apartament cumparat cu credit ipotecar.As vrea sa donam apartamentul copilului,dar atata timp cat este ... (vezi toată discuția)