avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dona un imobil unui minor? Dacă da, care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dona un imobil unui minor? Dacă da, care este procedura?

Buna ziua! Sora mea vrea sa doneze apartamentul fiicei care este minora (in varsta de 6 ani) se poate? Si daca da, care este procedura?. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu este urmărită de creditori, dacă nu are datorii neplătite..., teoretic merge la NOTAR și face contractul de donație. Rămâne de văzut ce urmărește de fapt prin acest gest, deoarece contractul de donație este atacabil în anumite condiții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ar vrea asta? Ce face un copil de 6 ani cu un imobil?
Asta nu am intelea nici eu....a spus ca pentru a face acest lucru are nevoie de la mine de "curator special" si se face la notar....ce presupune acest lucru?
Ce impune mai exact sa devii "curatot special" ? Va multumesc!
Spuneti-i atunci surorii dv. ca actul va sta in picioare in functie de cat de legal sau nu va fi scopul, motivul, cauza acelui act incheiat.
Curator special inseamna sa aparati interesul copilului in legatura cu acel act. Nuvad sa puteti face asta atata timp cat nu stiti de ce i se doneaza.

Alte discuții în legătură

Parintii pot trece pe numele fiicei o casa ? dan_popa40 dan_popa40 Sora mea este casatorita si are un copil cu sotul ei. Sotul ei mai are un copil din prima casatorie, major. Ei vor sa lase casa in care locuiesc acum, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)