avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Definitie imobil cod fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Definitie imobil cod fiscal

Buna ziua!
Am intocmit la 01.06.2015 catre Directia taxe si impozite locale a municipiului X declaratia speciala de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri majorat conform OUG 59/2010.Mi s-a calculat un impozit majorat substantial intrucat posed un imobil in comuna Y , respectiv un spatiu comercial.Conform actului de vanzare cumparare acest imobil are doua corpuri si numere cadastrale , respectiv
spatiu comercial corp c 1/3 si corp c1/4
.
Am atasat la aceasta declaratie documente ale spatiului comercial Y din care rezulta:
- are o singura adresa in certificatul de nomenclatura stradala
- are un singur proprietar persoana fizica (acelasi)
- are un singur rol la directia taxe impozite locale primaria comuna Y
- este inscris intr-o singura carte funciara
- imobilul are cele doua corpuri care comunica avand o cale de acces comuna(usa interioara)
- spatiul comercial este inchiriat unei persoane juridice si este inregistrat la ANAF sub un singur rol
- potrivit normelor metodologice de aplicare din codului fiscal la art 252 alin 51 se precizeaza:
51. Clădirile distincte situate la aceeaşi adresă, proprietatea aceleiaşi persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor art. 252 din Codul fiscal

Totusi , directoarea institutiei spune ca sunt imobile diferite si vor fi taxate ca spatii comerciale diferite nefiind ”alipite” din punct de vedere cadastral.
Intrebarea este daca mai pot interveni cu un act normativ #-o catre aceasta directie de taxe si impozite ( omit a detalia expresiile folosite de distinsa doamna director , gen : codul fiscal taie codul civil :O sau ” eu aplic legea cum stiu eu si nu o gandesc sau interpretez :P, etc) sau trebuie sa ma adresez instantei?
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
tmihai2006, utilizator

Alte discuții în legătură

Doua cladiri la aceeasi adresa (imobil), nu pot fi impozitate suplimentar? octavian57 octavian57 Va rog daca stie cineva ... 1.Este corecta informatia conform căreia dacă la acceaţi adresa de imobil(acelaşi CF)daca am două cladiri -case de locuit, ... (vezi toată discuția)
Impozitare imobil nationalizat restituit ionconstantin ionconstantin In anul 1999 mi s-a restituit in instanta un imobil nationalizat mamei mele prin Decretul 92/1950. Intrucat in timpul procesului in revendicare o parte din ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta adri129 adri129 Am o casa modesta, stil vechi, pe care vreau sa o pastrez in forma in care este. Avand destul spatiu in curte m-am gandit sa construiesc mai in spate o alta ... (vezi toată discuția)