avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avize-facturi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avize-facturi

pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in vedere art. 155(1) din C. fiscal: "Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa"
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:20, 11 August 2009
puteti sa emiteti factura fiscala chiar in ziua in care faceti transportul in baza avizului. Art.spune ca CEL TARZIU pana luna urmatoare .
Dv.trebuie ca si transportator sa utilizati :foaie de parcurs ,CMR- pentru intern sau extern (scrisoare de transport marfa)acestea trebuie sa fie stampilate ,semnate de de administrator si cel ce este autorizat de ARR ca si persoana desemnata si autorizata pe transpot marfa sau persoane,numerotate si sigilate .
foaia de transport se poate complecta pt mai multe zile dar conducatorul auto trebuie sa complecteze toate datele si CMR se intocmeste zilnic pentru fiecare beneficiar in parte.
Dv. in baza acestor acte intocmiti factura de transpot.(CMR este in trei ex.1.beneficiar transport.2.casa de expeditie daca este cazul 3.dv.si se ataseaza in spatele facturii emise care ramane la contabilitate si dupa care trebuie sa intocmiti F.A.Z.)
Nu inteleg de ce faceti dv aviz de insotire daca sunteti doar transportatot?Avizul este pt.marfa iar acesta trebuie sa fie a beneficiarului dv deci el trebuie sa va inmaneze avizul pe care trebuie sa aiba detaliata marfa ce dv. o transportati,datoria dv. este sa o verificati sa fie intocmai ce scrie pe aviz ca sa nu fiti buni de plata dupa aceea.
Daca aveti nelamurilri astept sa le scrieti aici...=D>
Puteti transporta cu avize si apoi facturati.
Bafta!
Legea 102/2006 cu modificarile ulterioare si ultimul Ordin nr.394/2008.
Avizul va trebuie de la dv.de la firma numai daca va transportati marfa dumneavoastra ,astfel nu are rost sa consumati banii si timpul sa complectati ceva ce nu va trebuie .facturati fiecarui beneficiar al transportului pe care il efectuati dupa ce faceti transportul in baza foii de parcurs (pentru ca de acolo rezulta kilometri efectuati)si CMR pentru ca de acolo reiese ca ati facut transportul(unde incarcati se pune stmpila si la fel si la descarcat).ca si transportator pentru altii .
DUMNEAVOASTRA intrebati de ce trebuie sa facturati abia luna urmatoare dupa ce emiteti aviz?PUTETI factura dupa fiecare cursa si nu are rost sa dati beneficiarului transportului sviz dupa care factura ,este pirdere de bani si timp si pe vremurile astea.....X-(
nu inteleg de ce intocmiti AE daca faceti numai transport.legal este sa intocmiti factura daca sunteti numai transportator.daca nu intocmiti factura cand faceti transportul si beneficiarul nu semneaza de primirea marfii, riscati sa platiti marfa.
Ma bucur ca sunteti de acord cu mine ,dansul este doar transportator...factura si stiu sigur ca transportul la noi este platit la peste 30 zile asa ca as da un sfat -fila CEC la inmanarea facturii spre confirmare.

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)