avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avize-facturi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avize-facturi

pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in vedere art. 155(1) din C. fiscal: "Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa"
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:20, 11 August 2009
Nu vad motivul pentru care nu facturati direct si predati marfa pe baza facturii!
Sunt de acord cu Alexandra . Cea mai sigura modalitate de plata este fila CEC completata integral de emitent (nu data in alb sau lasate rubrici necompletate urmand sa le completati dvs!)B-)
deci ca sa fiu si mai clar: eu vand marfa si o si transport.
intrebarea era daca pot transporta marfa doar cu avizele sii sa facturez doar luna urmatoare. daca acest lucru e legal.
Daca legea , respectiv Codul Fiscal prevede acest lucru inseamna ca este posibil si perfect legal.
Dl.Stefan sper ca data viitoare sa fiti mai explicit nu de alta dar timpul este, cred valoros si pentru dv.dar si pt.noi si numai daca ne spuneti aproximativ adevarul in ceea ce vreti sa faceti ,numai asa va ajutam sa nu gresiti.
Acum, cred ca am inteles-dar tot nu ne lamuriti a CUI MARFA O VINDETI ;) -este important! - DA puteti cu aviz de expeditie a marfii pe masina care face transportul si din acel aviz total descarcati cu alte avize catre cumparatorii dv.cu aviz facturand ulterior -:sorry:ce iti este si cu dedecerea asta de tva !! ;)
DA,legea permite dar aveti grija ! de obicei pe cei de la garda financiara la un control inopinat in strada este mai greu
sa le combateti argumentele ,oamenii chiar le-au vazut pe toate.
BAFTA ! !!!
Este legal.De exemplu transporti marfa beneficiarului de mai multe ori pe zi , beton sa zicem, ai o statie de betoane, e normal sa faci avize si apoi pentru toata marfa din ziua aia sa faci ulterior factura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)