avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate pierdut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate pierdut

Buna seara mama mea a pierdut un test de paternitate in 1974 doar pe niste declaratii desi s-a facut testul de paternitate la Mina Minovici unde ei spun ca nu exista elemente necesare excluderii prezumtivului tata si ca paratul poate fi tatal minorei adica eu.Dupa acest proces mama m-a dat spre infiere.
As dori sa intreb daca eu pot deschide acum un proces cu prezumtivul tata pentru a vedea daca este tatal meu desi in aceea perioada testul adn din aceea vreme a spus ca nu exista elemente sa fie exclus?Se poate respinge un test de paternitate fara a lua in calcul acel test doar pentru ca mama a zis ca a trait cu el pana in mai si el a zis ca a fost pana in aprilie ?Eu credeam ca se face in interesul minorului dar ,,,ce sanse as avea de castig?Va multumesc anticipat de raspuns.
Nu puteti si asta din mai multe motive, primul ca exista o hotarare definitiva care zice ca nu va e tata, al doilea daca nu ar fi existat primul, ca ati fost adoptat/a si aveti un tata, ar trebui intai sa se desfaca adoptia si al treilea, daca nu ar exista primele doua, ca a intervenit prescriptia dreptului la actiune.
Ati stat de vorba cu presupusul tata? Poate vrea sa faca testul de bunavoie, pe cheltuiala dvs.
In acest moment la care vorbesc inca nu l-am gasit.Adresa unde a stat s-a demolat.
Desfacerea adoptiei nu se mai poate face deoarece parintii mei adoptivi sunt decedati de 19 ani iar eu familia mamei biologice de 2 ani am regasit-o si de 2 sapt am intrat in posesia acestei sentinte.Oricum citind sentinta si ce s-a declarat si faptul ca instanta nu a luat in calcul expertiza medico legala unde scrie clar ca amprentarea cu acele compartimente este asemanatoare cu ale paratului inclusiv grupa de sange si ca ei concluzioneaza ca nu exista elemente de excludere ,paratul poate fi tatal copilului,desi nu inteleg de ce,doar daca este cum se practica in ziua de azi in unele instante.
Din cate stiu eu este inprescriptibila acesta actiune de stabilire a paternitatii pe toata durata vietii copilului si dupa mostenitorii acestuia pot face acest lucru.
Mai precizez ca conform declaratiilor de 2 ori a spus ca isi recunoaste copilul ceea ce nu a facut si in instanta conform expertizei totusi mama mea pierde procesul.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Poate ar trebui sa incepeti prin a lamuri de ce vreti sa faceti ceea ce vreti sa faceti.
Pentru ca asa cum vi s-a explicat: aveti un tata, prin adoptie. Nu puteti avea doi - legal.


Vreau sa fac acest lucru deoarece s-a produs o nedreptate in acest proces.Sa mergi ca judecator pe niste declaratii si sa nu tii cont de o expertiza medico legala unde scrie clar ca nu exista elemente de excludere,este o nedreptate.Asta in primul rand si in al doilea rand acesta sentinta cu drept de recurs de 15 zile pe care mama mea nu l-a facut deoarece avea 16 ani in aceea perioada si nu avea banii necesari ,fiind dependenta financiar de bunica,nu este asa cum spune legea in interesul copilului.Dupa acesta sentinta mama m-a dat spre adoptie.Unde este interesul copilului aici?

Alte discuții în legătură

Atacare sentinta paternitate slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare.Mai pot redeschide un proces pentru stabilirea paternitatii tatalui meu biologic? Precizez ca mama mea a facut un astfel de ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare.Mai pot redeschide un proces pentru stabilirea paternitatii tatalui meu biologic? Precizez ca mama mea a facut un astfel de ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)