avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare sentinta paternitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare sentinta paternitate

Buna ziua am si eu o intrebare.Mai pot redeschide un proces pentru stabilirea paternitatii tatalui meu biologic?
Precizez ca mama mea a facut un astfel de prces cand aveam eu 2 luni in prezent am 42 si acum am intrat in posesia acelei sentinte unde mama mea a pierdut procesul de paternitate desi expertiza medico legala din acele timpuri preciza ca nu exista elemente de excludere,paratul putand fi tatal copilului.
Dupa aceasta sentinta eu am fost data spre infiere si practic familia mamei biologice am regasit-o de putin timp.
Va multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.

Cel mai recent răspuns: AndreeaMP , utilizator 15:38, 28 Martie 2016
În primul rând, discutaţi cu mama biologică şi întrebaţi-o cine este tatăl dumneavoastră biologic. Dacă ea ştie cu siguranţă că taătl dvs. este cel împotriva căruia a deschis acel proces, atunci puteţi deschide dvs. proces pentru stabilirea paternităţii oricând, pe timpul vieţii dvs. Aşa spune legea actuală. Este important să aveţi susţinerea mamei, care va fi chemată ca martor în proces. Din câte înţeleg, aţi fost adoptată de o altă familie, aşa că veţi pierde drepturile de copil adoptat. Lămuriţi-vă cu mama dvs. mai întâi, gândiţi-vă bine apoi şi abia după aceea consultaţi un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la cedo slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare.Mai pot redeschide un proces pentru stabilirea paternitatii tatalui meu biologic? Precizez ca mama mea a facut un astfel de ... (vezi toată discuția)
Test paternitate pierdut slivneanu2001 slivneanu2001 Buna seara mama mea a pierdut un test de paternitate in 1974 doar pe niste declaratii desi s-a facut testul de paternitate la Mina Minovici unde ei spun ca nu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate irina.modrea@gmail.com irina.modrea@gmail.com Parintii mei biologici au divortat, iar in urma divortului tatal meu si-a schimbat numele si eu si mama am luat numele celui de-al doilea sot al mamei. Incerc ... (vezi toată discuția)