avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal cu pedeapsa data de Tribunalul Arad de 10 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal cu pedeapsa data de Tribunalul Arad de 10 ani

Fratele meu a facut ce nu trebuia , in 2014 a fost condamnat la 2 ani suspendare pentru frauda informatica ,inselaciune ..etc ...In prezent el a continuat si a mai facut pana in anul 2015 cand a fost arestat pentru Fals informatic ,inselaciune ,fals in inscrisuri ....In acest dosar are 46 de parti vatamate ...El a folosit aceasi metoda de ai insela pe toti 46 de oameni asa cum arata si Legiuitorul arată în art. 38 alin. 1 din noul Cod penal că există concurs real de infracţiuni când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, prin acţiuni sau inacţiuni distincte (Diferite) (el a facut acele infractiuni lafel prin aceeas metoda) ...Fiind judecat la Tribunalul Arad pentru 46 de infractiuni si ii sa dat o pedeapsa de 8 luni + spor de 10 ani ...fiind recidivist ii sa adaugat aceea pedeapsa de suspendare de 2 ani in total o pedeapsa de 12 ani cu inchisoare pentru un prejudiciu de 20.000 lei ....Eu intaleg ca a gresit dar totusi mi se pare putin cam absurda aceasta pedeapsa ....Neavand bani pentru un avocat platit totul sa judecat asa cum se judeca in Romania ....Intrebarea mea este chiar aceea pedeapsa merita pentru acele fapte ???

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:21, 23 Martie 2016
De ce vi se pare absurd, asa prevede C.P. s-a stabilit pedeapsa cea mai grea care a fost de 8 luni, s-a adaugat sporul de 1/3 din totalul pedepselor celorlalte 45 de infractiuni, s-a revocat suspendarea conditionata si s-au adunat pedepsele.
Conform legii actuale cel care fura un continent primeste aceeasi pedeapsa cu cel ce a furat ca sa manance mai bine intr-o tara saraca...

Nu e drept asa dar chiar dacă legea e proasta trebuie aplicata de judecător.
Nicicând nu m-am bucurat mai mult ca nu sunt judecător. ..

Legea trebuie aplicata după fapta și răsplată dar în România nu mai exista asa ceva...
Noile modificări legislative au făcut ca omul dacă vrea sa fie infractor ori este ori nu este...si daca nu este va fi greșeală vieții lui irecuperabila pe toată durata vieții. ..
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare juridica clem66 clem66 Buna ziua,as dori o informatie sant recidivist condamnat cu suspendare,cu 3 ani probatiune,in aceeasi perioada cu aceeasi fapta fals,uz de fals pt a obtine un ... (vezi toată discuția)
Participatie improprie, din culpa sau prin "prostire" dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara. In cazul unei fapte prevazute de legea penala, privind fals in inscrisuri,inselaciune,. Este vorba de 4 persoane , din care 2 martori care au fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua , niste lamuriri doresc. O fapta de inselaciune si fals in 2008 , in curs de cercetare penala. 2009 fapta de inselaciune,fals in inscrisuri. A doua ... (vezi toată discuția)