avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata distrugere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata distrugere

Buna ziua,
Acum cateva zile un angajat al asociatiei de proprietari din care fac parte mi-a lovit usa de la intrare provocand zgarieturi si indoituri.
Nu este prima data cand s-a intamplat. Dar de data asta am montat o camera care a inregistrat tot. M-am prezentat la politie cu filmarea iar angajatul a trebuit sa plateasca o amenda pentru distrugere si contravaloarea inlocuirii usii, pe care a trebuit sa o inlocuiesc dupa aceste lovituri.
Acum acest agajat vrea ca intreaga valoarea a inlocuirii usii sa fie suportata de catre toti proprietarii, vorbind deja cu presedintele si adiministratorul blocului sa intreprinda masurile necesare ca plata sa se faca din banii asociatiei.
Este legal ceea ce se doreste? Daca nu este, ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 20:54, 24 Martie 2016
De ce sa fie platita de toti, fiecare raspunde pentru fapta sa.
Dvs la politie trebuia sa depuneti plangere prealabila pentru distrugere, nu inteleg exact in ce baza politia l-a amendat si obligat sa plateasca contravaloarea usii.
am fost la politie si am depus plangere... Politia i-a facut chemare dar nu s-a prezentat... In urma discutiei cu politia acest angajat va primi o amenda, iar daca nu plateste si despagubirea i se deschide dosar penal.
De aceeasi parere sunt si eu cu dvs. De ce sa plateasca toti pt fapta unuia?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
mastera, utilizator
Nu este adevarat ce va spune politistul, daca sesizarea indeplineste conditiile prevazute de lege si se constata ca nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale, se deschide dosar penal si urmarirea penala incepe in rem, nu dispune politistul amenzi intr-un dosar penal, vedeti exact despre ce este vorba, solicitati numarul de lucrare penala si verificati daca dosarul a primit numar unic de la parchet.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dosarul penal nu a fost deschis inca. Doar eu m-am prezentat la politie. Angajatul respectiv a evitat pana in aceast azi sa se prezinte. Politistul incearca sa se rezolve "amiabil". In cazul in care nu se prezinta la politie atunci se va deschide dosar penal. Eu am depus deja o data cu plangerea de la politie si factura da la usa veche cat si oferta de pret pt aceeasi usa de la aceeasi firma cu tot cu montaj.
Eu v-am spus care este cursul unei sesizari, politistul nu procedeaza corect, se deschide dosar penal si daca ulterior va despagubeste, va puteti retrage plangerea, daca nu doriti atragerea raspunderii penale.

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)
Amenda aplicata de asociatia de proprietari mihaipopescu23 mihaipopescu23 Buna ziua, Avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari verifica modul in care sunt respectate regulile de convietuire in spatiile pe care le ... (vezi toată discuția)