avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata distrugere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata distrugere

Buna ziua,
Acum cateva zile un angajat al asociatiei de proprietari din care fac parte mi-a lovit usa de la intrare provocand zgarieturi si indoituri.
Nu este prima data cand s-a intamplat. Dar de data asta am montat o camera care a inregistrat tot. M-am prezentat la politie cu filmarea iar angajatul a trebuit sa plateasca o amenda pentru distrugere si contravaloarea inlocuirii usii, pe care a trebuit sa o inlocuiesc dupa aceste lovituri.
Acum acest agajat vrea ca intreaga valoarea a inlocuirii usii sa fie suportata de catre toti proprietarii, vorbind deja cu presedintele si adiministratorul blocului sa intreprinda masurile necesare ca plata sa se faca din banii asociatiei.
Este legal ceea ce se doreste? Daca nu este, ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 20:54, 24 Martie 2016
mastera a scris:
Acum cateva zile un angajat al asociatiei de proprietari din care fac parte mi-a lovit usa de la intrare provocand zgarieturi si indoituri.
Nu este prima data cand s-a intamplat.

Angajatii asociatiei sunt angajatii dumneavoastra. Ati discutat acest aspect cu presedintele asociatiei? Cine este acest angajat care se tine de stricat usile proprietrilor si de ce-l tineti angajat daca face asemenea lucruri?
angajatul a trebuit sa plateasca o amenda pentru distrugere si contravaloarea inlocuirii usii, pe care a trebuit sa o inlocuiesc dupa aceste lovituri.

A platit amenda si a suportat cheltuiala pentru inlocuirea usii. Asta inteleg eu din ceea ce spuneti dumneavoastra.
Dar reveniti si spuneti parca altceva:
In urma discutiei cu politia acest angajat va primi o amenda, iar daca nu plateste si despagubirea i se deschide dosar penal.

A platit sau nu amenda? A platit sau nu usa?
Acum acest agajat vrea ca intreaga valoarea a inlocuirii usii sa fie suportata de catre toti proprietarii, vorbind deja cu presedintele si adiministratorul blocului sa intreprinda masurile necesare ca plata sa se faca din banii asociatiei.
Este legal ceea ce se doreste? Daca nu este, ce se poate face?

Orice nebun poate vrea orice. Dar nu e nebun cel ce vrea ci ar fi nebuni cei ce i-ar da ce vrea.
Daca nu este strict secret, va rog, spuneti-ne si nou, ca sa stim, cine este acest angajat (instalator, femeie de serviciu, mecanic de lift, casier, contabil...) si de ce se tine el de stricat usile apartamentelor? X-(
Conteaza cine este acel angajat? Este un instalator.. o femeie de serviciu.. un contabil...
Nu am zis ca a platit nimic inca pentru ca nu s-a prezentat la politie. Nu a dat curs invitatiei politiei. Urmeaza sa i se inmaneze aceasta amenda si in urma discutiilor posibil sa se ajunga la dosar penal.
Am discutat cu presedintele care a refuzat sa imi spuna numele si un numar de telefon al angajatului pentru a putea rezolva amiabil situatia. Asta a fost pana sa ajung la politie.
Acum presedintele l-a sfatuit pe acest angajat sa ii dau copie dupa factura usii astfel incat sa o poata baga la plata in cheltuielile asociatiei. Copie pe care i-am dat-o acestui angajat... care mai departe i-a dat-o administratorului, care o are pe masa lui. Copie vazuta cu ochii mei pe masa lui.
Pe mine ce ma deranjeaza este faptul ca aceasta persoana impreuna cu presedintele si administratorul vor incerca cel mai probabil sa gaseasca o modalitate de a baga la plata celorlalti proprietari aceasta factura, ceea ce nu este corect. Fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale.
In mod sigur este vorba de contabil, daca spuneti ca vor sa o faca amestecata printre alte cheltuieli!
Daca veti observa cresterea nejustificata a cheltuielilir de intretinere aveti posibilitatea sa contestati lista de plata in termen de 10 zile de la afisare si sa solicitati clarificari privind repartizarea cheltuielilor. Acum presedintele este obligat sa afiseze modalitatea de calcul a listelor.
Multumesc pentru lamuriri. Astazi am suprins acea persoana in fata usii mele filmand sau fotografiind usa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)
Amenda aplicata de asociatia de proprietari mihaipopescu23 mihaipopescu23 Buna ziua, Avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari verifica modul in care sunt respectate regulile de convietuire in spatiile pe care le ... (vezi toată discuția)