avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

Intr-un proces de granituire, in instanta, conteaza vechimea gardului si a altor lucrari (vie, pomi, anexe gosp.) daca s-au efectuat pe terenul vecinului? Acesta motiveaza ca s-au facut de catre parintii lui si ca el asa le-a mostenit. Arat ca terenul pe care exista acele lucrari a fost dat in folosinta vecinului de catre fostii proprietari care au decedat.Dupa decesul proprietarilor, vecinul s-a cam facut stapan pe acel teren dat in folosinta (aflat in spatele casei) si invoca uzucapiune.Uzucapiunea opereaza in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 12:32, 23 Martie 2016
Vechimea conteaza. daca opereaxza uzucapiunea depinde si de alte chestiuni, ca tipul de posesie... daca era cunoscut proprietar pe intreaga curte sau nu...
Da, conteaza dar in situatia in care vecinul a depus la dosar un inscris cu martori cum ca vechii proprietari le-au dat "in folosinta" acea suprafata de teren, mai poate fi vorba de uzucapiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am făcut schimb de pământ cu niste bătrâni,am luat să-l ... Florina Pîrvan Florina Pîrvan Am făcut schimb de pământ cu niste bătrâni,am luat să-l muncim la liber și le-am dat la asociație.In spatele casei este un vecin și apoi acest ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva teren intravilan ruben63 ruben63 am cumparat in 2008 un teren in suprafata de 526m patrati.cu toate actele in regula,cu masuratori, l-am intabulat decitotul in regula. pana acum nu am reusit ... (vezi toată discuția)